• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

15.05.2020

07:09

NEMAČKI SPECIJALCI UMRLI OD SMEHA kada su videli tetovažu na grudima jednog od članova bande sa prostora bivše Juge

Vesti

NEMAČKI SPECIJALCI UMRLI OD SMEHA kada su videli tetovažu na grudima jednog od članova bande sa prostora bivše Juge

Podeli vest

Sanjin R. (32) sa prijateljima eksplozivom dizao u vazduh aparate za naplatu karata na stanicama metroa i odnosio pare. Nemački policajci se smejali Sanjinovoj tetovaži "Razija" jer ih podseća na reč "racija"

Nemačka policija uhapsila je opasnu bandu pljačkaša poreklom s prostora bivše Jugoslavije, koja je eksplozivom raznosila aparate za naplatu karata na stanicama metroa i odnosila novac! Na čelu ove bande je Sanjin R. (32), a s njim su uhapšena još dvojica muškaraca.

Osmoro pod istragom

Prema pisanju nemačkog "Bilda", Sanjina su u utorak uhapsili pripadnici nemačke antiterorističke jedinice u mestu Lineburg. Specijalci su upali u njegov stan, u kom su bila i dva Sanjinova saučesnika, stara 28 i 41 godinu.

Plen

Iz svakog automata uzimali su u proseku 8.000 evra, ali su i uništavali aparate, koji koštaju najmanje po 30.000 evra

 

Nemački portal navodi da je Sanjin imao na sebi samo donji veš, a na grudima ima istetovirano ime Razija, što je zasmejalo specijalce.

- Policajce je ta reč podsećala na "raciju", šalili su se da je Sanjin tetovažom naslutio da će biti uhapšen. Tek kasnije su shvatili da je reč o ženskom imenu - navodi ovaj portal.

"Bild" dodaje da se, pored uhapšene trojice muškaraca, vodi istraga protiv još petoro osumnjičenih, starosti od 19 do 45 godina, zbog sumnje da su pripadali istoj bandi.

 

 

- Ova banda je sa prostora bivše Jugoslavije. Uglavnom su eksplozivom raznosili automate za karte u stanicama metroa, ali su dizali u vazduh i druge prodajne mašine koje su instalirane u podzemnoj železnici. Još se utvrđuje koliko su tačno automata uništili i opljačkali - navodi izvor ovog portala.

Ogromna šteta

Sumnja se da je banda iz svakog automata uzimala u proseku oko 8.000 evra, ali je pričinjena višestruko veća šteta jer svaki aparat koji su razneli košta najmanje 30.000 evra.

U stanu nađeno oružje

Nemačka policija je u štek-stanu u kom se krio Sanjin pronašla nekoliko komada nelegalnog oružja. Tamošnje bezbednosne službe smatraju ga veoma opasnim, pogotovo jer je obučen da rukuje eksplozivom, zbog čega su ga i hapsili specijalci. Nemački mediji nisu objavili odakle je tačno Sanjin i gde je mogao da nauči da rukuje opasnim oružjem.

- Akciji hapšenja prethodila je višemesečna istraga i praćenje članova bande. U samoj akciji učestvovalo je čak 230 policajaca, specijalaca i pripadnika raznih službi bezbednosti. Zanimljivo je da je ova banda počela da raznosi aparate za naplatu karata otkako je počela epidemija koronavirusa - kazao je izvor.

Inače, protiv uhapšenih razbojnika vodi se još nekoliko postupaka za razna krivična dela. Helgo Martens (52) iz nemačke policije Donje Saksonije, koji je i rukovodio akcijom, rekao je da pljačke aparata za naplatu karata nisu retkost, ali da se nikad ranije nije dešavalo da ih kradljivci raznesu eksplozivom. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola M

pre 3 godine

Ako je ovaj lik sa prostora bivse Juge onda sam ja Liliputanac.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija