• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

15.05.2020

08:31

KRVAVA DRAMA OKO MILIONA MARAKA NASLEDSTVA BEOGRADSKOG OPASNOG MOMKA Sukob sina i udovice odneo je 2 života, a sada je jedan od aktera opet u žiži javnosti

Vesti

KRVAVA DRAMA OKO MILIONA MARAKA NASLEDSTVA BEOGRADSKOG OPASNOG MOMKA Sukob sina i udovice odneo je 2 života, a sada je jedan od aktera opet u žiži javnosti

Podeli vest

Aleksandar K. (42) teško je ranjen kad su ga nepoznati napadači telefonom namamili da izađe iz zgrade i izrešetali ga sa šest metaka * Ranjeni muškarac ima dosije u policiji zbog droge, otmice, iznude, nasilja...

Aleksandar K. (42), višestruko osuđivani narko-diler, teško je ranjen preksinoć u klasičnoj mafijaškoj zasedi ispred njegove zgrade u beogradskom naselju Miljakovac! Nepoznati napadači su ga telefonom namamili da izađe napolje, a zatim ga sa šest metaka izrešetali po nogama i genitalijama!

Napadači su u bekstvu, a Aleksandar će, nakon zbrinjavanja u bolnici, ići pravo u zatvor, jer je za njim raspisana poternica!

Neće da sarađuje

Pucnjava i ranjavanje dogodili su se u Ulici Stanka Paunovića Veljka, a u policiji proveravaju ko je sve učestvovao u napadu jer ranjeni Aleksandar neće da sarađuje s policijom.

Hvalio se

Ne čudi me to što je upucan. Hvalio se time što je robijao 13 godina, kao da je to neko lepo iskustvo
Komšija

- Nekoliko stanara ovog naselja ispričalo je policajcima tokom uviđaja da su pucnjavi prethodili jurnjava više muškaraca, vika i psovke. Aleksandar je upucan u noge i genitalije, ali, iako teško ranjen, uspeo je da pobegne i potraži pomoć, a zatim je prebačen u bolnicu - ispričao je naš izvor u policiji.

Inspektori su, kaže on, preuzeli snimke sa sigurnosnih kamera sa obližnjih objekata kako bi se eventualno identifikovali napadači.

Na VMA, gde je ranjeni Aleksandar zbrinut, nezvanično su nam rekli da ima šest ustrelnih i prostrelnih rana, ali da nije životno ugrožen.

On je, inače, dobro poznat policiji i ima dosije za različita teška krivična dela. Hapšen je najčešće zbog droge, ali i zbog razbojništva, iznude, nasilja u porodici... Za njim su raspisane tri poternice jer je izbegavao odlazak u zatvor zbog droge i jer se nije javljao nadležnima nakon što je pre dva meseca pušten iz pritvora da se brani sa slobode zbog otmice.

Poznat po zlu

Komšije nisu imale lepe reči za njega jer je Aleksandar poznat u Miljakovcu kao veoma problematičan.

- Ne čudi me to što je upucan. Hvalio se time što je robijao 13 godina, kao da je to neko lepo iskustvo. Dva puta su mu palili automobil ispred zgrade. Jedno vreme ga nije bilo, mislio sam da je ponovo na robiji, a pre jedno mesec-dva ponovo je došao u naš kraj, gde mu živi majka - kaže komšija. 

 

Opljačkao 7,5 miliona maraka 1998

Aleksandar K. bio je u žiži javnosti nakon što je početkom decembra 1998, zajedno sa Filipom Gavrilovićem i Andrejom Kovačevićem Trefom, opljačkao agenciju "Tref rentakar" u Beogradu, koja je bila u vlasništvu Andrejevog oca Vlade Kovačevića Trefa. Ovu firmu je posle Vladinog ubistva 1996. vodila njegova udovica Bojana Kovačević Bajrušević.

Foto: Ramo Sadović

 


Kako stariji Tref za sobom nije ostavio testament, njegova druga žena Bojana je nasledila celokupnu njegovu imovinu. Andrej je bio nezadovoljan time, pa je sa dvojicom drugova smislio pakleni plan - krađu deviza iz agencije "Tref rentakar".

Za tu akciju iskoristili su blagajnicu Biljanu Stanojković, koja je imala magnetnu karticu za otvaranje vrata i jedina je znala šifru sefa. Aleksandar je, kako je utvrđeno na sudu, najpre ubio čuvara agencije "Tref rentakar" Bratislava Dacića, jednim hicem u potiljak, a zatim je sa Andrejom i Filipom ušao u kancelariju. Uz pomoć Stanojkovićeve otvorili su sef, iz kojeg su odneli čak 7,5 miliona maraka. Nesrećnu ženu su kasnije odvezli do Garaškog jezera iznad Aranđelovca, gde su je ubili. Aleksandar i Andrej su ubrzo uhapšeni, dok je Filip nestao zajedno sa ocem i njihovim porodičnim prijateljem i o njima se do danas ništa ne zna. Aleksandar je u međuvremenu osuđen na 15 godina zatvora, ali je odslužio 13, dok je tada maloletni Andrej dobio 10 godina. On je, međutim, poginuo u udesu na motoru 2006, tokom vikend-odsustva iz zatvora.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

A kako to supruga dobije celo nasledstvo a sin ništa?

Vla

pre 3 godine

Pravosudje, ha ha ha, ubio dvoje neduznih Ali I dalje seta slobodno

Marcco

pre 3 godine

Možda se radi o ovim modernim presudama... možda je osuđen na 15 godina šetnje!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija