• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ATV

15.05.2020

14:44

MLAĐEG BRATA MU UBILI U OBRAČUNU KAKAV BANJALUKA NE PAMTI Na suđenju pretio ubistvom i gađao mikrofonima - Ko je bio ubijeni Slaviša Ćulum

Vesti

MLAĐEG BRATA MU UBILI U OBRAČUNU KAKAV BANJALUKA NE PAMTI Na suđenju pretio ubistvom i gađao mikrofonima - Ko je bio ubijeni Slaviša Ćulum

Podeli vest

Slaviša Ćulum ubijen je danas u Banjaluci.

Kako nezvanično saznaje ATV, Slaviša Ćulum je ubijen u svom automobilu u klasičnoj sačekuši.

Kako saznajemo, ovaj stari policijski znanac je nedavno izašao iz zatvora.

Njegov mlađi brat, Nedeljko iz Banjaluke ubijen je 2010. godine u pucnjavi koju su razmenile dve sukobljene kriminalne bande.

Obračun na ulici i smrt mlađeg brata

Tada je do vatrenog obračuna bandi došlo je posle kraće jurnjave tri automobila magistralnim putem Banjaluka - Klašnice. U vozilu BMW bili su Nedeljko Ćulum i Kostić, a u vozilu FIAT tipo nalazili su se Slaviša Ćulum i Čajić. Ovi pripadnici jedne kriminalne grupe jurili su magistralnim putem Jošila, člana suprotstavljenje bande, koji se sa devojkom nalazio u Grand čirokiju.

Nakon jurnjave kao iz akcionih filmova, kako tvrde očevici, automobili su se zaustavili na benzinskoj pumpi "Parma trend". Kostić je iz BMW-a otvorio paljbu iz pištolja prema Jošilu, koji je, takođe, uzvratio vatru i najverovatnije pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu.

Iz vozila FIAT tipo prema Jošilu je iz automatske puške pucao stariji Ćulum. Nakon vatrenog obračuna seli su u vozila i pobegli sa lica mjesta. Nakon što je pogođen u glavu, Ćulum je verovatno mahinalno stisnuo papučicu gasa i sleteo u kanal na samo 20 metara od mesta obračuna, dok je ranjeni Jošilo sa tri probijene gume na vozilu oko 500 metara niže stao pred patrolu Saobraćajne policije i od njih tražio pomoć.

Stariji Ćulum i Čajić pobegli su u nepoznatom pravcu nakon čega ih je policija našla i privela, a Kostić je posle pucnjave, kada je vidio da je Nedeljko pogođen u glavu, ostao na pumpi i čekao policiju, te je i uhapšen.

Foto: Tanjug

 

Bio označen kao vođa kriminalne grupe

Danas ubijeni, Slaviša Ćulum, bio je označen kao vođa kriminalne grupe iz Banjaluke, pretio je da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata Nedeljka, prenosi ATV.

Na suđenju rekao da će pobiti ubice svog brata

Takođe, početak suđenja učesnicima krvavog obračuna iz aprila 2010. godine u naselju Rakovačke bare obiležio je i incident, kada je pored pojačanih mera obezbeđenja, Slaviša Ćulum je mikrofonom pogodio u glavu Jovana Jošila, koji se tereti za ubistvo njegovog mlađeg brata Nedeljka.

Jedan od osumnjičenih za pljačke preko dva miliona maraka

Danas ubijeni Ćulum je bio i jedan od 14 osumnjičenih u akciji "Trezor" koje je MUP Republike Srpske sumnjičio za osam pljački teških čak dva miliona maraka i druga krivična dela.

Osuđivan i zbog pljačke banke

Okružni sud u Banjaluci osudio je ranije Slavišu Ćuluma, njegovu devojku Dejanu Mitrašinović, te Dragana Puzića (26), Bojana Šikmana (23) i Nemanju Drljaču (22), sve iz Banjaluke, na ukupno 20 godina i osam meseci robije zbog oružane pljačke banke u maju prošle godine, odakle su oteli blizu 13.000 maraka.

Ćulum je zbog te pljačke osuđen na sedam godina i tri meseca zatvora. Nakon izricanja presude i izlaska Sudskog veća, on je pljunuo tužioca Slobodana Salića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Karma

pre 3 godine

Nikakva šteta, jedna par ekselans bitanga manje, kad ga, za tolika krivična dela, nije sud smestio iz rešetaka dovoljno dugo pobrinuo se neko drugi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija