• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. G.

20.05.2020

15:53

POSLE 6 MESECI PUŠTEN IZ PRITVORA OTAC KOJI JE NAVODNO NAPAO MALOLETNU ĆERKU!

Vesti

POSLE 6 MESECI PUŠTEN IZ PRITVORA OTAC KOJI JE NAVODNO NAPAO MALOLETNU ĆERKU!

Podeli vest

Ilija M. (53) iz Mačvanskog Metkovića, osumnjičen za krivično delo obljube nad detetom i produženo krivično delo rodoskvrnuće nad maloletnom ćerkom J.M. (13), pušten je kući iz pritvora

Rođeni brat devojčice, U.M. (23), kojeg je zajedno sa ocem prijavila za seksualno uznemiravanje, ranije je, posle žalbe advokata pušten na slobodu.

Protiv oca, kojeg je rođena ćerka optužila i dalje se vodi postupak. J.M. je smeštena u hraniteljsku porodicu u Šapcu i čeka psihološko veštačenje koje je zbog aktuelne situacije sa koronavirusom odloženo.

Devojčica, učenica 7. razreda osnovne škole, požalila se u novembru prošle godine u školi da su je otac i brat terali da se skida i da su je neprimereno dodirivali. Škola je alarmirala policiju, Centar za socijalni rad. Na salušanju, i otac i sin su negirali tvrdnje J.M., kao i devojčicina majka. 

DEVOJČICA (13) PRIJAVILA OCA I BRATA DA SU JE SILOVALI, a onda je njena majka uradila nešto ŠTO PRKOSI ZDRAVOM RAZUMU!

Čitav događaj uznemirio je sve meštane Mačvanskog Metkovića koji su sa čuđenjem i nevericom prihvatili da se tako nešto dogodilo u njihovom selu. Prema tvrdnjama Metkovčana, devojčica se i ranije žalila na život u kući sa još devetoro braće i sestara navodeći da je često sa ostalom decom, a ona posebno, bila primoravana na težak rad. Ipak, ne odbacuju mogućnost da je devojčica čitav događaj izmislila.

- Ma sve je tu nekako čudno, nije verovati ni jednima ni drugima. Devojčicu smo viđali u polju kako ide u nadnicu sa beračima. Kažu da se žalila da joj otac uzme sve pare a njoj ne ostavi ništa. Htela je valjda, tako se priča, da ode kod starije sestre koja živi u drugom selu, da se skloni iz kuće. Majka, vele, neće da čuje za nju više -  kaže jedan od komšija porodice.

Ilija je pritvor od šest meseci služio najvećim delm u istražnoj jedinici Zavoda u Šapcu, dok je mesec i po dana proveo u CZ-u u Beogradu, gde je, kako kaže, bio na psihološkom posmatranju. Negira sve ćerkine tvrdnje o izvršenju dela za koji ga terete.

-To ne da nije istina nego nema veze sa zdravom pameti. Nikad ne bih ni pomislio da na bilo koji način naudim sopstvenom detetu, a kamo li na način na koji je navedeno. Mislim da je iz čistog nerazmišljanja i neshvatanja koliko sve može da ode daleko, ispričala nešto što je sa još nekim smislila ili na šta je nagovorena. Imam svoje sumnje, ispričao sam sve dok sam boravio u pritvoru pa ćemo videti kuda će sve da ode. U svakom slučaju, trajna šteta je ve napravljena, ali mi je važno da se spere ljaga sa moje porodice. Ono što sam tvrdio pre pola godine kada sam prvi put dao iskaz, iza toga stojim i dan danas. Zli ljudi iz još lošijih namera su je navratili, podržali... i vidi na šta sve izađe - negira otac ćerkine optužbe.

NASTAVNICA IZ BOGATIĆA OTKRILA PAKAO koji se dešavao u kući sa DESETORO DECE

Iako je ova mnogočlana porodica imala pomoć u više navrata od donatora i države, nije uvek bilo lako obezbediti sve što treba za desetoro dece. Kaže da je svu decu od malena učio da budu vredna, radna i poštena i doprinesu koliko mogu.

- Mi smo na selu, posla uvek ima i u kući i u polju. Nismo bogati, što zaradimo to i imamo. Ja sam ovih šest meseci proživeo pravi pakao i dalje ga živim čekam nastavak postupka, da li će biti podignuta optužnica. Istina je samo jedna i verujem da će izaći na videlo. Moju ćerku su instruisali drugi, a ona dete ko ete, nije mogla da pojmi koliko daleko sve može da ode - kaže Ilija M.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija