• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

23.05.2020

23:20

LUDILO MOZGA! "UBISTVO KURVE JE JEDINO REŠENJE, TEŠKO JE NAĆI ŽENU KOJA NE VARA"! Bolesni i bizarni komentari koji opravdavaju femicid

Vesti

LUDILO MOZGA! "UBISTVO KURVE JE JEDINO REŠENJE, TEŠKO JE NAĆI ŽENU KOJA NE VARA"! Bolesni i bizarni komentari koji opravdavaju femicid

Podeli vest

Nekoliko ludaka šokiralo je javnost u Srbiji jer je jezivim komentarima na Fejsbuku pružilo punu podršku ubici Predragu Gnjidiću (53) iz Šida! Ovaj monstrum je 15. maja u OŠ "Sava Šumanović" u Erdeviku ubio suprugu Branislavu (49), direktorku te škole, i njenog vozača Miroslava Bojića (56), za koga je verovao da je njen ljubavnik

Jedan od najdrastičnijih primera "razumevanja" za ovaj monstruozni zločin krije se u rečenici jednog manijaka, kog bi preventivno trebalo uhapsiti:

- Ubistvo kurve je jedino rešenje, teško je naći ženu koja ne vara!

Previše je "voleo"

Isti muškarac sa neljudskom zluradošću dalje dodaje kako će ubica jednog dana ipak izaći iz zatvora, "a ona više nikad neće moći da ga vara!"

- Mogla je lepo da se razvede, ali đubre koje vara sebe i svog muža mislim da je zaslužilo mnogo gore. Ovako, bila je mrtva za par sekundi. On je imao previše emocija, previše joj je verovao i previše ju je voleo. Prevara lako dođe, izazovi su svuda. Pa se vi posle smejte što muslimani drže žene zaključane u kućama - navodi ovaj "mačo" primerak muškarca, koji je zapravo sramota za jači pol.

Kada su ga zaprepašćeni posetioci Fejsbuka upitali da li bi ovakve stavove imao i da su u pitanju njegove ćerke, sestra ili majka, ludak je odgovorio da će svoje ćerke vaspitavati tako da "ne varaju svoje muževe i da je to nešto najgore što mogu da urade, jer će ih se u suprotnom odreći".

Da nije usamljen u svom "ubeđenju", ukazuje i podrška koju je dobio od izvesne budale koja se predstavila kao Paradajz:

- Iskreno, je l' neko čuo da se nekoj finoj i poštenoj ženi desilo bilo šta loše? (?!)

Još jedan njihov istomišljenik dodaje:

- Nije ona njega varala, ona je varala sebe brakom, koji nije bio brak. Ona je čoveka ponižavala. Za to poniženje je trebalo da joj presudi mnogo brutalnije. On ih nije nimalo mučio!

S druge strane, na sreću, još je mnogo više onih koji su zgroženi ovim opaskama, i s pravom pitaju:

- Kakve su to muškarce izrodile srpske majke, gde ste to pogrešile? Je li moguće da neko danas ovako razmišlja i nada se nečemu dobrom? Tužno i strašno...

Ne kaju se istinski

U Srbiji je, inače, od početka ove godine, prema evidenciji "Mreže Žene protiv nasilja" i "Autonomnog ženskog centra", u porodičnom nasilju ubijeno sedam žena. Podaci za poslednju deceniju govore o više od 300 ubijenih žena i više od 400 dece koja su u tim zločinima ostala bez majki!

Foto: Public

Ubice su najčešće emotivni partneri, a najveći broj ubistava počinjen je vatrenim oružjem i nožem. Što je još gore, na ubicama se tokom sudskih postupaka nije moglo primetiti istinsko pokajanje. Istraživanja su pokazala da mnogi koji su ubili žene ili ljubavnice imaju čak i podršku članova svoje porodice i u zatvoru uveliko razmišljaju o svojoj budućnosti. 

Niko nema pravo da tuče i ubije ženu

Na morbidne komentare u vezi sa ubistvom direktorke osnovne škole u Erdeviku reagovala je juče i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, i oštro ih osudila.
- Niko, ali niko nema pravo da oduzme život drugom ljudskom biću. U poslednjih deset godina 319 žena je ubijeno samo zato što su žene i samo zato što su neki muškarci mislili da imaju pravo da ih maltretiraju i ubiju, a njihovu decu uskrate za majčinu ljubav i bezbrižno detinjstvo. Neprihvatljivo je i nemoguće tražiti opravdanje u ljubomori, neverstvu ili lošim odnosima. Ovakvi komentari su strašni i nedopustivi i moramo svi mnogo više da se edukujemo o tome šta je sve nasilje i kako da se protiv njega borimo - rekla je Mihajlovićeva.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija