• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

25.05.2020

14:08

DRAGANA (26) DOŠLA KOD LEKARA SA JEZIVOM TAJNOM! A onda su pronašli leš... UŽAS U MALOM POPOVIĆU

Vesti

DRAGANA (26) DOŠLA KOD LEKARA SA JEZIVOM TAJNOM! A onda su pronašli leš... UŽAS U MALOM POPOVIĆU

Podeli vest

Dragana R. (26) zbog bolova potražila pomoć u bolnici, ali lekari su odmah videli da se porodila * Najpre nije htela da kaže gde joj je beba, ali je policija našla mali leš u fekalijama u Draganinom dvorištu

Dragana R. (26) iz sela Mali Popović kod Jagodine sumnjiči se da je ubila svoje tek rođeno dete i bacila ga u septičku jamu u dvorištu! Ona je zbrinuta u bolnici u teškom psihičkom stanju, ali je pod nadzorom policije, a tužilac će je saslušati čim joj bude bolje.

Prećutala porođaj

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Dragana se tajno porodila, a u subotu je zbog jakih bolova potražila pomoć u jagodinskoj bolnici. Međutim, lekari su utvrdili da se ona porodila i da su nastupile komplikacije zbog kojih je prebačena u Klinički centar Kragujevac.

- Ona nije htela da kaže gde joj je beba, pa je o svemu obaveštena policija, koja je otišla u Mali Popović da istraži slučaj. Prilikom pretresa kuće i dvorišta, pronađen je leš novorođenčeta u septičkoj jami - rekao je naš izvor.

Obdukcija

Telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdilo da li je beba rođena mrtva ili je ubijena po rođenju
Izvor iz istrage

Telo je odmah poslato na obdukciju kako bi se utvrdilo da li je beba rođena mrtva ili je ubijena po rođenju.

- Dok se to ne utvrdi, Dragana se tereti za teško ubistvo. Moguća je posle i prekvalifikacija dela, što će zavisiti od zvaničnog izveštaja patologa ako se utvrdi da je dete mrtvorođeno. Dragani je određeno zadržavanje, ali pošto joj je za sada neophodna lekarska nega, pod stalnim je nadzorom policije u bolnici, nakon čega će biti saslušana i procesuirana. Tokom istrage utvrdiće se i da li joj je neko pomagao da se porodi i da potom baci bebu u fekalije - objasnio je naš izvor.

Inače, u sudskoj praksi čedomorke najčešće dobijaju male zatvorske kazne, jer su u trenutku zločina najčešće bitno smanjene uračunljivosti.

Samo godina robije

Tako je Gordana A. (39) iz sela Majur kod Jagodine za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju 2008. osuđena na samo godinu dana zatvora. Veće Opštinskog suda u Jagodini utvrdilo je da je ona krivično odgovorna, ali su veštaci neuropsihijatri utvrdili da je Gordana imala bitno smanjenu uračunljivost.

Sličan slučaj kod Paraćina

Aleksandra Ć. iz Stubice uhapšena je pre tri godine jer je utvrđeno da je nakon porođaja bacila bebu u WC šolju i tako je usmrtila. Kako je utvrđeno tokom istrage, Aleksandrina majka je presekla pupčanu vrpcu, a porodilja je zatim sa roditeljima otišla u ćuprijsku Opštu bolnicu. Niko od njih nije pominjao da se Aleksandra porodila, praveći se da ne znaju zašto joj nije dobro. Lekari su, međutim, to odmah uvideli, pa su obavestili policiju, koja je ubrzo zatim pronašli mrtvu bebu u WC šolji u Aleksandrinoj kući. Ovaj slučaj još nije dobio sudski epilog.

Podsetimo, ona se porodila tokom noći u svojoj kući, a potom je živo novorođenče uvila u čaršav, odnela ga u podrum kuće i ostavila ga u jednoj drvenoj kaci, gde je umrlo. Obdukcioni nalaz patologa potvrdio je da je dete živorođeno i da je smrt usledila zbog neodvajanja pupčanika od posteljice.

Posle nekoliko sati Gordana je mrtvu bebu stavila u platnenu torbu i bacila je u reku Lugomir. Na sudu je rekla da nije imala sredstava da brine o detetu, ali da se kaje zbog toga što je to učinila. 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija