• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

26.05.2020

06:41

Zaposleni na Železničkoj stanici u Pančevu čuli su vrisak, a onda shvatili da se upravo dogodila JEZIVA TRAGEDIJA

Vesti

Zaposleni na Železničkoj stanici u Pančevu čuli su vrisak, a onda shvatili da se upravo dogodila JEZIVA TRAGEDIJA

Podeli vest

Mali Leon A. (12) zamolio druga da ga slika, pa se popeo na vagon-cisternu * U tom trenutku udarila ga je struja sa kontaktne mreže i na mestu ga ubila

Dečak Leon A. (12) poginuo je od stravičnog strujnog udara, nakon što se popeo na vagon-cisternu na železničkoj stanici Pančevo Varoš!
Nesrećni mališan je pre nesreće zamolio druga da ga slika mobilnim telefonom, ali čim se popeo na vagon i našao se u blizini kontaktne mreže, udarila ga je struja od čak 25.000 volti i spržila ga.

TRAGEDIJA KOD LAZAREVCA Teretni voz smrvio automobil, POGINUO MLADIĆ (31)

Drug vrisnuo

Kako saznajemo u policiji, tragedija u Pančevu se dogodila u nedelju oko 18 sati. Leon, koji stanuje u beogradskom naselju Kotež, i njegov drug su se kobnog dana na biciklima najpre odvezli do pančevačkog parka Dudara, a onda i do obližnjeg Sportsko-rekreativnog centra "Mladost".
- U povratku kući prolazili su pored železničke stanice Pančevo Varoš. Mali Leon se popeo na platformu između vagona kako bi se fotografisao, a onda je odlučio da se merdevinama popne na vrh vagona-cisterne. Zamolio je druga da ga slika, ali čim se popeo na vagon i uspravio se, približio se kontaktnoj mreži i tad ga je zahvatio takozvani strujni luk pod naponom od 25.000 volti. Došlo je do stravičnog strujnog udara, dečaka je bukvalno spržila struja - kaže naš sagovornik.

Foto: Informer

Majka zanemela

Porodica nastradalog dečaka juče nije mogla da priča sa brojnim novinarskim ekipama koje su izveštavale o ovoj tragediji, a jedna rođaka je zamolila za razumevanje.
- Shvatite... Strašno je ovo što se dogodilo. Majka nije u stanju da priča. Otkad su joj pokazali mrtvog Leona, samo ćuti - rekla je rođaka.

Leonov drug je od šoka vrisnuo, a zaposleni na železničkoj stanici su to čuli, a potom su i videli dim kako kulja na vrhu vagona.
- Telo je bilo na cisterni sve dok ga vatrogasci nisu skinuli. U prvom trenutku nije bio poznat identitet stradalog dečaka, jer njegov drug, od šoka, nije mogao ni reč da izusti - kažu u policiji.

Nesrećni mališan je identifikovan tek oko 20 sati te večeri, kada je Leonova majka došla u policijsku stanicu kako bi prijavila nestanak sina, jer se zabrinula što se nije vratio kući.

- Ona ga je uzalud zvala na mobilni telefon, a pošto joj se nije javljao, otišla je u policijsku stanicu. Pošto je policija već bila obaveštena o tragediji, odmah je bilo jasno da je na vagonu poginuo njen sin. Policajci su joj prvo dali lek za smirenje, a onda joj rekli šta se desilo i odveli je na prepoznavanje tela - kaže naš sagovornik.

Foto: Informer

Radnik obezbeđenja železničke stanice Pančevo Varoš kazao nam je da meštani obližnjeg naselja svakodnevno prolaze preko stanice i da se često provlače između parkiranih vagona.
- Trebalo bi da se postavi ograda, jer ljudi nisu svesni koliko je opasno približiti se kontaktnoj mreži. Znam da je svima bliže da idu preko pruge, nego okolo na nadvožnjak, ali mnogi i dalje nisu svesni da rizikuju svoje živote - rekao je radnik.

Reporteri Informera su se i lično uverili u ove njegove reči, jer je za tih nekoliko minuta razgovora s radnikom obezbeđenja nekoliko mladih pretrčalo preko pruge i provlačilo se između vagona.

Apel i upozorenje

Iz "Infrastruktura železnice Srbije" izrazili su žaljenje zbog pogibije dečaka i izjavili su saučešće porodici.
- I ovom prilikom apelujemo i upozoravamo da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone. Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila, nije neophodno da se dodirne žica, već je dovoljno samo da se uđe u "strujni luk", koji može zahvatiti prostor i nekoliko metara oko kontaktne mreže - navodi se u saopštenju.

Inače, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže, usled penjanja na vagone, svake godine u Srbiji nastrada nekoliko osoba, uglavnom mladih.

 

Serija tragedija

* Januar 2019. - Mladić S. S. (19) čudom je preživeo strujni udar, ali je zadobio teške opekotine kada se popeo na vagon na železničkoj stanici u Valjevu kako bi napravio "selfi" fotografije.
* Septembar 2018. - Ivonu K. (14) iz Lučana udarila je struja i spržila joj 40 odsto tela nakon što se popela na teretni vagon u Požegi kako bi slikala "selfi".
* Avgust 2017. - Dečaka M. N. (16) iz Leskovca udarila je struja kada je na vagonu u tom gradu pokušao da napravi "selfi", oko 35 odsto tela mu je bilo zahvaćeno opekotinama trećeg stepena.
* Jun 2016. - Na železničkoj stanici u Jagodini Luka J. (16) stradao je od strujnog udara kad se popeo na vagon.
* April 2016. - Maloletni P. I. (17) iz Niša zadobio je opekotine opasne po život nakon što ga je udarila struja na vagonu.
* Oktobar 2015. - Jovan S. (19) stradao je od strujnog udara dok se peo na vagone na teretnom terminalu Glavne železničke stanice u Beogradu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 3 godine

A sta je trazio gore ??? Jesu li ga tako ucili mama i tata ??? To je nebriga roditelja

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija