• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

09:45

UDAR NA "ŠKALJARCE" Odvedeni na poligraf, u toku SPECIJALNA ISTRAGA, a u sve je umešan i KUM PRVE ŽRTVE RATA KLANOVA

Vesti

UDAR NA "ŠKALJARCE" Odvedeni na poligraf, u toku SPECIJALNA ISTRAGA, a u sve je umešan i KUM PRVE ŽRTVE RATA KLANOVA

Podeli vest

U okviru istrage o kriminalnim aktivnostim tzv. škaljarskog klana, policija je pretresala više objekata u Podorici i na Cetinju, a potom i saslušala one u čijim domovima je traženo oružje.

U toj akciji, zbog stvaranja kriminalne organizacije policija je juče uhapsila Cetinjane Miloša Ðuričkovića, Sava Lipovinu i, kako navodi podgorički dnevnik Vijesti, izvesnog Borozana i saslušala više osoba povezanih sa njima.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da su “škaljarci”, koji su juče privođeni poligrafski ispitivani i za teška krivična dela, među kojima su i ubistva iz prethodnog perioda, ali i pranje novca.

"Specijalno državno tužilaštvo ispituje povezanost uhapšenih Cetinjana sa krivičnim delima koja su se događala u proteklom periodu. Tokom istrage će se utvrditi svi detalji kriminalnog delovanje ove grupe”, rekao je sagovornik lista iz tužilaštva.

Istragom, inače, rukovodi specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

Izvor Vijesti iz vrha Uprave policije rekao je da je istraga, koju su juče priveli kraju, osetljiva i da do konačne realizacije ne mogu govoriti o detaljima.

Nisu saopštili ni da li su pretresima pronašli dokaze za krivična dela koja istražuju.

Ðuričković je, preciziraju, rođeni brat Radomira Ðuričkovića i brat od strica Gorana Ðuričkovića, koji su ubijeni u ratu kotorskih kriminalnih klanova.

Foto: Public

Goran Đuričković



U optužnici za ubistvo Radomira Ðuričkovića na Cetinju, navodi se da je smrtonosne hice ispalio Igor Mašanović, a da je Mario Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vukan Vujačić.

Gorana Ðuričkovića, prema optužnici, ubio je Banjalučanin Srđan Popović, koga će Austrija izručiti Crnoj Gori, prema najavama nadležnih.

Oba ubistva navodno naručena su od vođa tzv. kavačkog kriminalnog klana. Kum braće Ðuričković - Goran Radoman, prva je žrtva kokainskog rata između škaljarskog i kavačkog klana.

Miloša Ðuričkovića, u maju 2017. godine pokušali su da ubiju u Beogradu.

Taj Cetinjanin tada je ranjen dok je stajao na terasi svog stana.

Hitac ispaljen iz snajperske puške pogodio ga je u predelu vrata.

Lipovina je hapšen više puta, a u decembru prošle godine oslobođen je optužbi za ubistvo.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva, nedavno su mu lisice na ruke stavljane zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije nisu precizirali da li su u istoj akciji inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije juče u glavnom gradu pretresli kuću Milića Minje Šakovića.

Navodno, inspektori su kod tog Podgoričanina, koji važi za visokopozicioniranog člana škaljarskog klana došli tražeći oružje, pišu Vijesti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija