• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2020

10:27

LETEĆI ODREDI JURILI SRBINA ZBOG 4,5 MILIONA EVRA U sve umešana misteriozna Ana, za koju niko NE ZNA KO JE, A UČINILA JE NEVEROVATNU STVAR

Vesti

LETEĆI ODREDI JURILI SRBINA ZBOG 4,5 MILIONA EVRA U sve umešana misteriozna Ana, za koju niko NE ZNA KO JE, A UČINILA JE NEVEROVATNU STVAR

Podeli vest

Majkl Jovanović (27), državljanin Francuske srpskog porekla, osuđen je u Engleskoj na tri godine i osam meseci zatvora zbog spektakularne pljačke dijamanata, vrednih 4,5 miliona evra, iz čuvene juvelirnice u Londonu pre četiri godine!

Jovanović i dvoje njegovih prijatelja su tada glumili ruske tajkune koji hoće da kupe te dijamante, a zatim su ih, prilikom razgledanja u juvelirnici krišom zamenili za obične kamenčiće! Majkl i njegov prijatelj Kristof Stanković su uhapšeni, ali njihovoj saradnici Ani i dijamantima izgubio se svaki trag!

Sastanak u Monaku
Prema pisanju engleskih medija, sve je počelo u martu 2016, kad su Jovanović i Stanković zakazali sastanak u Monaku sa direktorom juvelirnice "Budls" iz Londona.


- Dvojica prevaranata su se u Monaku predstavili direktoru "Budlsa" kao ruski tajkuni i rekli mu da žele da kupe sedam dijamanata, od kojih jedan ima 20 karata, u obliku srca je i izuzetno je vredan, a cena mu je čak 2,2 miliona engleskih funti. Ukupna cena svih sedam dijamanata je bila nešto preko četiri miliona funti, što je oko 4,5 miliona evra. Dogovorili su se i da njihova predstavnica Ana, koja je navodno stručnjak za dragulje, dođe u juvelirnicu u London da pregleda te dijamante - preneli su mediji.


Samo nekoliko dana kasnije, Ana je, po dogovoru, došla u juvelirnicu, dok su je Majkl i Kristof čekali na ulici, u blizini. Direktor "Budlsa" je zatim odveo Anu do podruma, gde je sef, odakle je izvadio kutijicu u kojoj je bilo sedam dijamanata.

Foto: Tanjug

 


- U trenutku dok je Ana razgledala dragulje, Jovanović je telefonom pozvao direktora juvelirnice, navodno da ga pita da li je sve u redu, ali je taj poziv bio zapravo diverzija. Dok je direktor bio zauzet pričajući telefonom, Ana je krišom dijamante stavila u tašnu, a u kutijicu je stavila obične kamenčiće. Zatim je zatvorila kutijicu i predala je direktoru. Ne sluteći da je nasamaren, direktor je kutijicu odmah odložio u sef i ispratio Anu - objavili su engleski mediji.


Ana se po izlasku iz "Budlsa" našla sa Majklom i Kristofom, predala im dijamante, a potom su svi u roku od samo tri sata pobegli u Francusku, što autom, što vozom.
Spektakularna pljačka primećena je tek sutradan. Jovanović je pozvao direktora, i dalje glumeći bogatog kupca iz Rusije i rekao mu da je spreman da kupi dijamante, tražeći mu instrukcije za plaćanje. Direktor je, međutim, tek tad posumnjao da možda nešto nije u redu, pa je otišao do sefa, otvorio kutijicu i usledio je šok! Unutra je zatekao obične kamenčiće!


O svemu je odmah obaveštena specijalna jedinica londonske policije, koju Englezi zovu "leteći odred".
Jovanović i Stanković su brzo identifikovani na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera iz hotela u Monaku. Za lopovima je raspisana međunarodna poternica i Stanković je brzo lociran i uhapšen, ali je Jovanović pronađen tek pre šest meseci u Italiji.

Izručen iz Italije


Tamo je uhapšen i u januaru ove godine izručen je Engleskoj. Odmah zatim je optužen za zaveru i učešće u pljački, pa je pre nekoliko dana osuđen na tri godine i osam meseci zatvora.
Inače, spektakularna pljačka dijamanata u "Budlsu" danima je bila glavna tema u engleskim medijima jer se radi o juvelirnici čije su mušterije uglavnom poznate ličnosti, među kojima su bivši fudbalski as Dejvid Bekam i glumica Ema Tompson.
Engleski novinari su pljačku nazivali "holivudskom", a najviše ih je podsećala na čuveni film "Igraj svoju igru" (Ocean's eleven). 



Ko je Ana i gde su završili dijamanti?

Engleski mediji su za Majkla Jovanovića naveli da je iz okoline Pariza i da je francuski državljanin srpskog porekla, kao i njegov prijatelj Kristof Stanković. Međutim, nigde se ne navodi Anin identitet, kao da policija i ne zna ko je ona, a ostalo je misterija i gde su završili dijamanti. Iz londonske policije su kratko istakli da se istraga pljačke dijamanata nastavlja i da "neće stati dok se ne uhapse svi koji su u tome učestvovali".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija