• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

05.06.2020

07:45

JEDNOG KUMA UBIO PRED DECOM, DRUGOG OD SMRTI SPASILA ŽENA Zloglasni crnogorski klan angažovao je ovog čoveka da SEJE SMRT ŠIROM EVROPE

Vesti

JEDNOG KUMA UBIO PRED DECOM, DRUGOG OD SMRTI SPASILA ŽENA Zloglasni crnogorski klan angažovao je ovog čoveka da SEJE SMRT ŠIROM EVROPE

Podeli vest

Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, koji je uhapšen prošle nedelje u Ukrajini jer je izrešetao Radoja Zvicera (37), vođu "kavačkog klana", na Bežanijskoj kosi je 17. januara ubio Marka Vukovića (41), Zvicerovog kuma.

Vuković, koji je likvidiran ispred škole naočigled svoje dece, nastradao je jer nije hteo više da švercuje kokain.


Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, nakon mafijaške likvidacije Marka Vukovića, policija je došla do saznanja da je plaćeni ubica upravo Petar Jovanović, zvani Peca Pitbul.

Bio u bekstvu
- Tokom uviđaja ispred Osnovne škole "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi, gde je naočigled svoje dece ubijen Vuković, sakupljeni su dokazi koji upućuju da je Petar Jovanović ubica. Osim toga, inspektori su saznali da je "škaljarski klan" za likvidaciju Zvicerovog kuma angažovao plaćenika iz Srbije. Međutim, sumnja nije mogla da bude sto odsto potvrđena jer se Pitbul nalazio u bekstvu - naveo je naš izvor i dodao:

Foto: Printscreen

 


- Ipak, kada je ukrajinska policija 26. maja zbog napada na Radoja Zvicera uhapsila i Petra Jovanovića, upoređivanjem DNK materijala nedvosmisleno je potvrđeno da je on ubio Marka Vukovića.
Inače, osim Jovanoviću, zbog pokušaja ubistva vođe "kavačkog klana" u Kijevu lisice na ruke su stavljene i Milanu Brankoviću (31), zatim Emilu Tuzoviću (30) i Stefanu Đukiću (30). Radoje Zvicer, kog je Jovanović pogodio sa više hitaca dok je džogirao, i dalje se nalazi u kritičnom stanju.
Kada je reč o Petru Jovanović, zvanom Peca Pitbul, on ima "debeo" dosije u našoj policiji. Jovanović je, između ostalog, bio osuđen na osam godina zatvora jer je 2010. godine opljačkao Vojvođansku banku u Nišu, kada je oteo više od 48 miliona dinara.


- Ovu pljačku Jovanović i njegovi saučesnici počinili su maskirani u žene. Nosili su plave perike i cveće u rukama, pa radnici obezbeđenja nisu ništa posumnjali sve dok nije bilo kasno. Razbojnici su tada, naoružani pištoljima, savladali čuvare, ali su i pucali da bi sve prisutne dodatno uplašili. Nakon munjevite pljačke, oni su autom pobegli ka periferiji Niša, gde su zapalili vozilo. Međutim, vatra se ugasila, pa su policajci pronašli perike i gumene maske, a DNK veštačenje je omogućilo da se razbojnici identifikuju i uhapse - objašnjava naš sagovornik.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Glavni likvidator
Pitbul je nakon izlaska iz zatvora 2018. godine često bio u inostranstvu, a u Srbiji je boravio samo u kratkim vremenskim intervalima. Za sada nije poznato kako se i kada povezao sa "škaljarskim klanom" i kada je postao jedan od glavnih likvidatora te zloglasne crnogorske kriminalne grupe.
Podsetimo, "škaljarski" i "kavački" klan su sve do 2014. godine činili jednu moćnu narko-bandu, koja je švercovala ogromne količine droge iz Južne Amerike u Evropu. Međutim, posle nestanka 300 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji banda se pocepala na dva klana, koji su dobili nazive po naseljima u Kotoru. Tada je počeo surovi rat. Jedni za drugim, "škaljarci" i "kavčani" ubijani su ispred svojih kuća i na javnim mestima. Pucano je u vođe, njihove bliske saradnike, ali nisu bili pošteđeni ni članovi njihovih porodica. Do sada je u međusobnim obračunima likvidirano 45 ljudi. 


Poznavao mafijaše iz detinjstva
Marko Vuković ranije je sarađivao sa "škaljarcima" i "kavčanima", ali nije bio pripadnik nijednog od dva ozloglašena crnogorska klana.
- On je gotovo sve članove zaraćenih klanova poznavao iz detinjstva iz Kotora. Zato nije hteo da bude ni u jednoj bandi, iako mu je kum Radoje Zvicer. Završio je pomorsku školu i postao kapetan na prekookeanskim brodovima. Ipak i "kavčani" i "škaljarci" koristili su svoje poznanstvo sa Vukovićem i napravili dogovor da za njih iz Južne Amerike švercuje kokain, a Marko je je zauzvrat dobijao novac, kao i garanciju da ga niko neće mešati u bespoštedni rat ova dva narko-klana - rekao je naš sagovornik.
Međutim, Vuković je nakon desetak godina odlučio da prestane da krijumčari kokain, jer je posao sa narkoticima postao veoma opasan, a sukob između dva kotorska klana prerastao je u rat do istrebljenja. On je osnovao firme u Belgiji, Crnoj Gori i Srbiji i počeo da se bavi legalnim poslovima, a u Beograd se doselio nekoliko godina pre nego što će biti ubijen. Iako se povukao, pripadnici "škaljarskog klana" su ga pritiskali da im odradi još jedan posao. Vuković je odbio njihov zahtev, što ga je kasnije koštalo života.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija