• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

10.06.2020

23:10

AFERA 'PEDOFIL' NIKAKO NE MOŽE I NE SME DA SE ZATAŠKA! Političar siluje decu! Juriću, reci ko je taj!

Vesti

AFERA 'PEDOFIL' NIKAKO NE MOŽE I NE SME DA SE ZATAŠKA! Političar siluje decu! Juriću, reci ko je taj!

Podeli vest

Igor Jurić, osnivač fondacije 'Tijana Jurić', već više od tri meseca u medijima govori da ima dokaze da je jedan poznati političar opasan pedofil koji siluje decu. Isti taj Jurić, međutim, uporno odbija da nadležnim organima kaže ko je taj monstrum i da preda dokaze kojima raspolaže

On je prošle nedelje na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, koje ga je pozvalo da iznese saznanja i dokaze koje ima kako bi moglo da pokrene pretkrivični postupak, izbegao da kaže o kojem političaru se radi. Jedino što je naveo je to da je reč o 'lokalnom političaru kojeg svi znaju'.

Manijak je samo upozoren

Ovako je sve pogrešno. Uzbunjena je javnost, a političar pedofil, ako zaista postoji, samo upozoren
Toma Fila, advokat

Advokat Svetozar Vujačić kaže da ova afera ne sme da se zataška ili da ostane neotkrivena.

- Nije mi jasno šta Igor Jurić radi i zašto u javnosti priča da zna ko je političar pedofil i da za to poseduje i dokaze, a da na saslušanju u Tužilaštvu ćuti i odbija da iznese sva saznanja o tome. Ova afera ne sme da ostane nerazjašnjena! - podvlači Vujačić.

Naš sagovornik objašnjava da Jurić ovakvim ponašanjem čini 'najmanje dva krivična dela':

- Prvo je neprijavljivanje učinioca krivičnog dela, a drugo je širenje panike i nereda, s obzirom na to da svojim izjavama unosi paniku u javnost. Svakako bi i protiv njega trebalo da bude pokrenut postupak ukoliko nadležnim organima ne kaže sve što zna o ovom slučaju. Možda je ovde posredi i sklonost ka izmišljanju... Bilo kako bilo, ova afera se mora razrešiti. Ako zaista postoji političar pedofil, on mora biti najstrože kažnjen, a ako je sve izmislio, onda Jurić mora da odgovara....

MILENKO JOVANOV
POTPREDSEDNIK GO SNS

Da imam bilo kakva saznanja o nekome ko je učinio krivično delo, pogotovo ovako teško delo, podelio bih to sa državnim organima. Ne znam šta i zašto Igor Jurić radi.

Vujačićev kolega Toma Fila takođe smatra da Jurić, ako ne otkrije ime političara pedofila i dokaze koje navodno ima, mora da snosi odgovornost.

- Mislim da se on zaleteo, da nema ništa i nikakve dokaze, već da je nešto načuo i sa time izašao u javnost. Malo se zaigrao, požurio. Ako je već smatrao da tu ima nečega, trebalo je da se obrati nadležnim institucijama, Tužilaštvu, na primer, i da kaže da ima određene sumnje, pa da se onda taj predmet polako gradi. Ovako je sve pogrešno. Uzbunjena je javnost, a političar pedofil, ako zaista postoji, samo upozoren - zaključuje Fila.antrfile

Jurić: Čekam neoborive dokaze

Igor Jurić odgovorio je na Tviteru glavnom uredniku Informera na pitanje zašto odbija da Tužilaštvu preda dokaze o političaru pedofilu. Pitanje Dragana J. Vučićevića i odgovor Jurića prenosimo u celosti:
Vučićević: Kao otac petoro dece, nikako ne razumem to što Igor Jurić neće da Tužilaštvu kaže sve što zna i neće da preda dokaze kojima raspolaže. Ćutati o političaru pedofilu, manijaku koji je silovao dete od 11 godina, pa to je nedopustivo! Uz dužno poštovanje gospodinu Juriću.
Jurić: Prvo, informacija da je dete u trenutku zlostavljanja imalo 11 godina je netačna. Drugo, u ovom trenutku je najvažniji život deteta. Treće, kada budem imao neoborive dokaze i dozvolu porodice, izneću ih. I četvrto, kao roditelj, trebalo bi da razumete ova tri navedena razloga.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija