• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pobjeda

11.06.2020

09:27

PREŽIVEO SAČEKUŠU Zvicer pušten iz bolnice u Kijevu

Vesti

PREŽIVEO SAČEKUŠU Zvicer pušten iz bolnice u Kijevu

Podeli vest

Radoje Zvicer, vođa kavačkog kriminalnog klana, koji je ranjen 26. maja oporavio se i napustio bolnicu u Kijevu

Zbog napada na Zvicera u Odesi su uhapšeni crnogorski državljani Stefan Đukić i Emil Tuzović kao i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović.

Prema rečima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unapred kupili vozila, automatsko oružje i organizovali nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.

Prema evidenciji policije, Đukić i Tuzović su bliski barskoj grupi koju predvodi Alan Kožar.

“Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze”, saopštio je ukrajinski zvaničnik.

Đukića policija potražuje zbog sumnje da je ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića. On se tereti da je direktni izvršilac tih zločina i za njim je raspisana crvena poternica.

On je optužen i da je dva i po meseca pre ubistva Klisića naoružan automatskom puškom upao u barski lokal Savoja da bi likvidirao Gardaševića, ali ovaj u tom momentu nije bio u lokalu.

Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, pre četiri godine bio je pod istragom i u Srbiji nakon hapšenja u Beogradu zajedno sa Draganom Đokićem, Almirom Dragišićem i Vladislavom Šljivančaninom. U iznajmljenoj garaži koju su koristili pronašli su veću količinu oružja kojim je, kako se tada pisalo, trebalo da budu počinjene likvidacije. Četvorica uhapšenih oslobođeni su za kriminalno udruživanje i pripremanje likvidacije, dok su Dragišić i Đukić odgovarali za oružje.

Foto: ukrajinska policija

 

Zvicer, prema procenama bezbednosnih službi, slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana. Crnu Goru napustio je u jeku obračuna škaljarskog i kavačkog klana.

Kako je ranije PobJedi nezvanično saopšteno iz crnogorske policije, Zvicer je ranjen u nastavku obračuna dva kriminalna klana iz Kotora, koja se godinama bore za prevlast u preuzimanju poslova u švercu narkotika. Obe grupe poznate su po zastrašivanju, iznudama, zelenaštvu, ali im je primarni posao šverc kokaina iz Južne Amerike.

Istražitelji Zviceru nesu ušli u trag jer, kako su nezvanično kazali, nije bilo dokaza za njegovo učešće u kriminalnim radnjama. Iako se govorilo da je vođa kavačkog klana, zvanično za Zvicerom nije raspisana poternica.

Njegovo ime sa fotografijom našlo se i na petnaestominutnom snimku koji je objavljen na Jutjubu u decembru 2017. godine, kojim je "raskrinkano" delovanje ove kriminalne organizacije.

Otkriveni su detalji koji se odnose na “poslovne poduhvate“ ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku je tada objavljeno i da se Zvicer, koji slovi za vođu kavačkog klana, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom, navodno koristeći identitet bosanskog državljanina rođenog u Nemačkoj, u Nirnbergu.

Na tom snimku vidi se spisak visokopozicioniranih članova klana, na kojem se nalaze Davorin Baltić, koji je ubijen 1. januara 2018. godine na Vračaru u Beogradu, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Vladimir Roganović, koji je ubijen u decembru 2018. godine u Beču.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija