• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

12.06.2020

07:44

SEOSKI APOTEKAR KRIO VELIKU TAJNU Kada je u zoru čuo policiju na vratima, bilo mu je jasno da je RAZOTKRIVEN

Vesti

SEOSKI APOTEKAR KRIO VELIKU TAJNU Kada je u zoru čuo policiju na vratima, bilo mu je jasno da je RAZOTKRIVEN

Podeli vest

Razbijena mreža prostitucije, a policija je tokom istraga došla do neverovatnih saznanja.

Vukašin M. (38), kako se sumnja, rukovodio je grupom makroa dok je bio na proveri po ranijoj uslovnoj osudi takođe zbog posredovanja u vršenju prostitucije!

Pre ovog hapšenja privođen je 2018. godine, ali je tada zbog podvođenja osuđen uslovno.

Da li zbog blage kazne, lake zarade ili nekog trećeg razloga, u junu prošle godine nastavio je sa starim "poslom" i napravio novu mrežu saradnika, koji su uhapšeni sa njim u akciji policije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Posle saslušanja Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se Vukašinu M, Darku A. (34), Stefanu B. (31), Daliboru A. (40) i Nenadu S. (48) odredi pritvor. Za ostale osumnjičene Branislava L. (42), Milicu M. (22), Danju M. (31) i Jelenu S. (30) tužilaštvo je predložilo kućni pritvor, odnosno zabranu napuštanja boravišta.

Na ovaj zahtev, Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor članovima organizovane kriminalne grupe koja se tereti za organizovanje prostitucije u Beogradu, dok je sekretaricama koje su ugovarale usluge, zabranio da napuštaju boravište.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je odredio pritvor Vukašinu M, osumnjičenom da je organizator ove grupe, a koji je isto krivično delo - posredovanje u prostituciji, izvršio i u vreme proveravanja po ranijoj uslovnoj osudi.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, rečeno je Tanjugu u sudu.

Ostalima je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Sekretaricama koje su ugovarale usluge devojaka određena je mera zabrane napuštanja boravišta, tako da će se braniti sa slobode.

Osumnjičene devojke navodno se nisu bavile prostitucijom već su bile "sekretarice" zadužene za ugovaranje sastanaka mušterijama.

Prema saznanjima , osumnjičeni Vukašin M. je osim nelegalnog biznisa - podvođenja, i imao i legalni posao, on je vlasnik poljoprivredne apoteke u selu nadomak prestonice!

Poljoprivrednu apoteku otvorio je sredinom januara, dan pre neko što je njegov šef Darko T. (45) "pao" zbog sumnje da je počinio isto krivično delo koje je se sada Vukašinu M. stavlja na teret. Proteklih meseci ta trgovina nije nešto radila, a da li je možda preko nje "prao" pare od nelegalnog posla verovatno će se istraživati.

Isti šef

Saznanja istražitelja su da je Vukašin M. u stvari bio podređen Darku T. čija grupa “pala” sredinom janura ove godine. Vukašin M. je svoj ogranak raširio pre godinu dana, a posle hapšenja Darka T. i nekoliko njegovih saradnika, od kojih su mnogi iz kraja iz koga je i on, nastavio je posao.

Preko saradnika angažovao je 20-tak devojaka koje su pružale seksualne usluge u iznajmljenim stanovima u Beogradu, gde su radile po smenama.

Nijedna od njih nije bila prinuđena na prostituciju, sve je bilo na dobrovoljnoj bazi, a dobijale su polovinu zarade. Za sat vremena sa mušterijom devojke su uzimale od 50 do 75 evra, u zavisnosti od toga da li je mušterija dolazila u njihov iznajmljeni stan ili su one išle "na noge". Ostatak su delili makro, obezbeđenje koje bi devojke čuvalo i u "njihovim" stanovima i kada su išle u posete, sekretarice.

Foto: MUP Srbije

 

Za razliku od grupe čijih je 22 osumnjičenih članova uhapšeno u januaru, u ogranku koji je rukovodio Vukašin M. nije bio nijedan policajac koji bi proveravao mušterije i njihova vozila. Da li je to posledica toga što su devojke imale stalne klijente kojima su davale brojeve telefona da lakše stupe u kontakt sa njima, proverava se.

Koliko je novca zaradila ova kriminalna grupa u proteklih godinu dana, za sada nije poznato. Pretpostavka je da su među sobom podelili na desetine hiljada evra, što je ako se uzme u obzir da devojke ne pripadaju onim elitnim prostitutkama, dobra zarada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija