• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ž. I.

15.06.2020

23:26

ZAKLAO ŽENU, BOLEST MU POMRAČILA UM!  Stravičan porodični zločin u selu Striža kod Paraćina!

Vesti

ZAKLAO ŽENU, BOLEST MU POMRAČILA UM! Stravičan porodični zločin u selu Striža kod Paraćina!

Podeli vest

Dušan Janković (79) u nervnom rastrojstvu prerezao vrat supruzi Slobodanki (73) posle kraće svađe u kući. Janković bio težak srčani bolesnik, zbog čega je izgubio razum i postao nasilan

Dušan Janković (79) iz sela Striža kod Paraćina u subotu je nožem zaklao suprugu Slobodanku (73) posle kraće svađe u porodičnoj kući!

Janković je bio težak srčani bolesnik, a porodica veruje da mu je ta bolest pomračila um i da je zbog toga postao izuzetno agresivan!

Bolne glasine

Nakon strašnog zločina pojavile su se glasine u Striži da je Dušan potegao nož iz ljubomore, što je teško pogodilo njegovog sina Mlađu.

Foto: Informer

- Otac je ubio majku u trenutku nervnog rastrojstva! Nema tu nekog posebnog motiva niti povoda, ali boli me što neko širi laži i priča svašta. Najgrozomornije što sam čuo bilo je na pijaci u Paraćinu, neko je prepričavao vest iz nekih novina da je moj otac, navodno, zaklao moju majku jer ju je zatekao s ljubavnikom! Kako ih nije sramota da pričaju takve stvari - ogorčen je Mlađa.

Određen mu pritvor

Dušanu Jankoviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i tereti se za ubistvo, za šta mu preti od pet do 15 godina zatvora. On će biti priveden u Više javno tužilaštvo radi saslušanja, nakon čega će sudija odlučiti o eventualnom određivanju pritvora.

Dušan je, prema rečima njegovog sina, imao problema sa srcem, ali je odbijao bolničko lečenje. Bolest je iz dana u dan postajala sve ozbiljnija, a Dušan nervozniji. Sasvim je moguće da se teško nosio sa tim da su mu dani izbrojani, pa je iz očaja postajao sve agresivniji.

Slobodanka je uzalud ubeđivala muža da ide na lečenje, ali on je to odbijao, pa je dolazilo do svađa. Jednom prilikom, nedavno, nervozni starac je letvom pretukao suprugu, zbog čega je intervenisala policija. Međutim, Slobodanka nije htela da tereti muža nakon skoro pedeset godina braka i imala je razumevanja zbog njegove bolesti.

- Verovali smo, posle opomene policije, da otac neće više biti nasilan, jer ta sekiracija ni njemu nije išla u prilog zbog problema sa srcem. Računali smo i na to da će se on ipak urazumiti posle toliko godina skladnog braka sa mojom majkom... Proveli su decenije u slozi i radu, sagradili su kuću i obrađivali imanje. Školovali su mene i sestru, sve je bilo dobro dok očeva bolest nije uzela maha - ispričao je Mlađa.

Foto: Informer

Mesto ubistvo

Predao nož policiji

On dodaje da u vreme zločina nije bio kod kuće.
- Taksirao sam u Paraćinu kad me je supruga u panici pozvala i rekla mi šta se desilo... Zanemeo sam od šoka... Izgubio sam majku na tako strašan način, a otac će za to ispaštati - rekao je Mlađa.
Dušan je, inače, mirno sačekao policiju posle zločina i predao nož kojim je ubio suprugu. Tokom uviđaja je do detalja opisao šta je uradio nesrećnoj ženi. 



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija