• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

19.06.2020

10:26

ZAMOLILA ŽENU DA UĐE I DA SE OGREJE, PA JOJ REKLA STRAŠNO PROROČANSTVO Za nekoliko minuta ukrala 18.000 evra

Vesti

ZAMOLILA ŽENU DA UĐE I DA SE OGREJE, PA JOJ REKLA STRAŠNO PROROČANSTVO Za nekoliko minuta ukrala 18.000 evra

Podeli vest

Isplivala neverovatna priča o vračari.

Državljanka Srbije Patricija Đorđević (37) iz Vršca uhapšena je zbog sumnje da je počinila seriju prevara u Republici Srpskoj, gde je od lakovernih domaćica ukrala oko 40.000 KM (20.000 evra), "složivši" im priču o skidanju crne magije.

Đorđevićevu je razotkrila policija iz Teslića, koja je za njom raspisala poternicu zbog krađe više od 5.000 evra počinjene 11. juna. Na osnovu toga, Đorđevićeva je uhapšena u noći između utorka i srede, kada je pokušala da pređe granicu na prelazu Popovi, kod Bijeljine. Ispostavilo se da je osumnjičena za još tri prevare u Banjaluci, Trebinju i Bileći, gde je lakovernima ukrala više od 18.000 evra.

U potrazi za žrtvom, prevarantkinja je išla od vrata do vrata, pokušavajući da uđe u dom lakovernih građana. U zavisnosti od situacije, ulogu je prilagođavala, pa je od nekih domaćica tražila pomoć, nekima glumila trgovca. Sve bi se završilo tako što bi im govorila da im "vidi" smrt bliskog člana porodice, nudeći pomoć u skidanju magije da do toga ne dođe. Potom bi ih "olakšala" za sav novac koji imaju.

Poslednji slučaj zabeležen je u Tesliću gde je od R. J. ukrala više od 5.000 evra.

- Nakon ulaska u kuću ponudila je skidanje crne magije i rekla R. J. da, za potrebe vračanja, na sto mora izneti sav novac i dragocenosti. Tokom seanse to je zamotala u foliju i stavila u plastičnu kesicu. To je neopaženo strpala u torbu, a žrtva je tek po odlasku vračare shvatila da u kesici nema novca - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Najveći plen od 18.000 evra osumnjičena je ukrala starici iz Banjaluke 1. decembra prošle godine. Glumeći nevinašce, ženu je zamolila da malo sedne kod nje kako bi se ogrejala. Započela je razgovor i od starice tražila da skuva kafu. Potom je ispričala priču da će neko iz njene kuće umreti, i da ona može da joj skine tu magiju.

- Od žene je tražila da sav novac iz kuće iznese na sto, što je ona i učinila. Potom je tražila da donese šećer i druge stvari, nepohodne za skidanje magije. Dok je starica otišla u kuhinju, prevarantkinja je nestala s novcem - navode u PU Banjaluka.

U policiji sumnjaju da je Patricija Đorđević odgovorna za dve prevare u Bileći i Trebinju, gde je u martu ukradeno oko 2.500 evra. Ženi u Trebinju na prodaju je nudila zavese. Kada je ušla u njen dom, ispričala joj je da skida crnu magiju, i da "vidi" smrt bliskog člana njene porodice.

Poslednji čin seanse je bio da žena izađe iz prostorije, a kada se vratila, prevarantkinja je nestala sa 1.000 evra, koje je žena iznela pred nju. U Bileći je, na sličan način, žena ostala bez 1.500 evra nakon što je prevarantkinju pustila u kuću da se ogreje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija