• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

29.06.2020

19:46

BORIVOJE UBIJEN SLUČAJNO?! Šok detalji istrage navijačkog obračuna na Senjaku! Grupa "Ultra bojsa" okupila se zbog sukoba, A STRADALI MLADIĆ BIO TU ZBOG...

Vesti

BORIVOJE UBIJEN SLUČAJNO?! Šok detalji istrage navijačkog obračuna na Senjaku! Grupa "Ultra bojsa" okupila se zbog sukoba, A STRADALI MLADIĆ BIO TU ZBOG...

Podeli vest

Borivoje Simović ni kriv ni dužan nastradao je u četvrtak kada je pokušao da izmiri dve zavađene frakcije navijača Crvene zvezde. Sukob je izbio zbog poslova sa obezbeđivanjem noćnih klubova, reketiranjem i prodajom narkotika...

Borivoje Simović (30) ubijen je slučajno na Senjaku kada je pokušao da posreduje između dve zavađene frakcije Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs". On je hteo da izmiri sukobljene navijače, ali je u jednom trenutku izbila tuča, a zatim i pucnjava u kojoj je Simović ni krvi ni dužan poginuo.

Kako je naveo naš izvor iz istrage Borivoje Simović, koji se pre nekoliko godina povukao sa tribina, saznao je da su se njegovi prijatelji sukobili zbog poslova koji su većinom nezakoniti.

Foto: N. Šević

Sukob oko "posla"

- Jedna grupa je smatrala da treba da ima više uticaja u navijačkim strukturama koje učestvuju u odlukama kluba. Oni su takođe, prema prvim podacima istrage, tražili da im se da veći udeo u obezbeđivanju noćnih klubova u kojima se prodaju narkotici, a sasvim je moguće da su tražili i da imaju veći udeo u reketiranju - naveo je naš sagovornik, i dodao:

Interes

Svaka grupa, pa i navijačka, uvek se pravi iz nekog interesa. Ako dođe do razmimoilaženja, onda svi postaju protivnici
Zlatko Nikolić, kriminolog

- S druge strane je ekipa navijača koja se već bavi svim tim "poslovima". Naravno, oni nisu hteli da izgube poziciju u okviru "Ultra bojsa", kao ni novac koji su zarađivali od bavljenja uglavnom kriminalnim radnjama.

Budući da je Borivoje Simović, kako je naveo Informerov izvor iz istrage, poznavao obe grupe zavađenih navijača, on se u četvrtak oko 23 časa pojavio u šumici na uglu ulica Vase Pelagića i Vladimira Vučkovića na Senjaku, gde je trebalo da izmiri dve zavađene frakcije "Ultra bojsa".

- On je pokušao da nagovori jedne i druge da nađu rešenje i da nekako podele poslove. Iako je u jednom trenutku izgledalo kao da će se sve završiti dogovorom, ipak je izbila tuča između zavađenih navijača. Ubrzo nakon toga većina je povadila pištolje i počela je pucnjava. U opštoj pucnjavi Simović je pogođen u leđa, najverovatnije dok je pokušavao da pobegne - rekao je naš izvor iz istrage.

Foto: N. Šević

Kada su se razbežali navijači koji su pucali jedni na druge, Simovićev prijatelj Damir V. (59), koji je zajedno sa njim došao na Senjak, teško ranjenog prijatelja je ubacio u svoj BMW i prevezao u Urgentni centar. Nažalost, Borivoje je preminuo odmah po prijemu u bolnicu. Ubijeni Borivoje Simović odranije je bio poznat policiji i imao je krivični dosije za nelegalno posedovanje oružja, napad na policiju i izazivanje opšte opasnosti.

Senjak uporište navijača Zvezde

U navijačkom svetu je poznato da je Senjak tvrdo uporište navijača Crvene zvezde, pre svega grupe "Ultra bojs". Na samo nekoliko stotina metara od mesta Simovićevog ubistva, decembra 2017, ispred noćnog kluba "Nana" likvidiran je navijač Rada Aleksandar Savković

Ljubavi iz interesa

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da ga uopšte ne čudi vest da je obračun u kom je ubijen Borivoje Simović bio unutar jedne navijačke grupe.

- Svaka grupa, pa i navijačka, uvek se pravi iz nekog interesa. Ima tu i emocija, ali interes je na prvom mestu i ako dođe do razmimoilaženja, onda nema veze da li je neko kum ili nije. Svi postaju protivnici - kaže Nikolić.

On navodi da je sukob na Senjaku izbio jer su navijači jedni drugima hteli da preotmu neke važne poslove.

- Moguće je da je svađa počela zbog procenta od prodaje karata ili možda neki od navijača nisu bili zadovoljni procentom koji su dobili od prodaje pojedinih igrača. Takođe, nije isključeno da je sukob izbio oko običnih kriminalnih poslova, kao što je dilovanje droge i poslovi obezbeđenja lokala koji su, opet, paravan za dilovanje droge. Šta god da je u pozadini, verujem da će policija otkriti ko je ubica - rekao je kriminolog, i dodao:

Budući da većina navijača nije zaposlena, kao i da ne idu pešice niti se voze "jugićima", već limuzinama vrednim više desetina hiljada evra, svakome je jasno da je do sukoba na Senjaku došlo zbog velikog novca. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Psihijatar

pre 3 godine

Nikolic je sociolog, a ne kriminolog ? Ako je "kriminolog" trebao bi da zna za lazno predstavljanje se ide u tvorza.

Psihijatar

pre 3 godine

Nikolic je sociolog, a ne kriminolog ? Ako je "kriminolog" trebao bi da zna za lazno predstavljanje se ide u tvorza.

laki

pre 3 godine

Osnovno je za naše društvo da se ukine uticaj navijaca u vidjenje kluba za koji navodno navijaju. Znači da nikakve navijačke grupe ne mogu da imaju predstavnike u upravama klubova. Koliko je ružno gledati kad fudbaleri posle izgubljene utakmice, postrojeni stoje ispred navijaca koji im "drže" slovo i verbalno ih vređaju. Pri tome se zna da većina tih boska navijačkih grupa bave se raznim oblicima kriminala, i gledaju samo svoj interes. Nije normalno kad igrači posle postignutog gola preteći ceo teren i ode i okači se na ogradu da to proslavi sa navijačima. Njegov je posao na terenu i treba da ga proslavi na terenu sa saigračima a navijaci nek slave na tribinama. Poruka igračima, morate da budete svoji i vodite računa o svom dostojanstvu.

Žigolo

pre 3 godine

"Simovićev (30) prijatelj Damir V. (59)" Momku od 30 godina je prijatelj čovek od 60 godina, pa još iz krimi okruženja a ovaj ubijeni je kao, bio dobar dečko i nije se bavio kriminalom ... Kome bre solite pamet i pričate bajke? Neka ih, neka se istrebe međusobno, nikakva šteta za tu narko dilersku bagru. Sve je OK samo dok se ne desi da stradaju nevini građani.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija