• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2020

14:08

Kesa sa hranom puna evra: Ispod sedišta na Horgošu otkrivena pozamašna suma

Vesti

Kesa sa hranom puna evra: Ispod sedišta na Horgošu otkrivena pozamašna suma

Podeli vest

Carinici su juče na Horgošu u saradnji sa policijom otkrili gotovo 75.000 neprijavljenih evra, od čega je do okončanja postupka pred sudom zadržano skoro 45.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka Gnjilanu putovalo troje srpskih državljana albanskog porekla.

Troje putnika reklo je da nemaju šta da prijave za carinu osim ličnog prtljaga te da nose svaki po 5.000 evra.

Foto: Uprava Carina

 



Carinici su, međutim, u torbi sa hranom koja se nalazila ispod nogu suvozača pronašli papirnu kesu sa 50.000 evra.

Potom je i u koferu vozača pronađen koverat sa 17.000 neprijavljenih evra, dok su putnici u torbama i novčanicima imali ukupno još 7.600 evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija