• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

02.07.2020

07:31

NA DANAŠNJI DAN DOGODILA SE TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SRBIJU, a rečenica njenog vinovnika koju je izgovorio nakon hapšenja LEDI KRV U ŽILAMA

Vesti

NA DANAŠNJI DAN DOGODILA SE TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SRBIJU, a rečenica njenog vinovnika koju je izgovorio nakon hapšenja LEDI KRV U ŽILAMA

Podeli vest

Monstrum Siniša Zlatić (42) na današnji dan je, pre tačno četiri godine, u prepunom kafiću "Makijato" u Žitištu ubio petoro ljudi, među kojima i bivšu suprugu Dijanu Savanović (30), a ranio je njih 22!

Međutim, ni Siniša ni njegov otac Radoslav posle stravičnog masakra nisu pokazali ni trunku žaljenja, niti kajanja. Radoslav je čak i tužio svog unuka Nemanju (13), Sinišinog i Dijaninog sina, jer ne želi da dečak nasledi očevu kuću!

Obavio zadatak?!?
Siniša je nezapamćeni masakr počinio iz ljubomore, jer je bivšu suprugu video u društvu drugog muškarca, zbog čega je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. Nakon hapšenja prvo što je izjavio bilo je: "Ako su svi mrtvi, onda sam obavio zadatak!"
Tankosava Savanović, majka ubijene Dijane, kaže da Sinišin otac Radoslav za sve ove godine nije ni pokušao da se izvini za ono što je uradio njegov sin.

- Nikada nam se čak nije ni obratio. Nema on šta ni da nam kaže, ali... Kakav je to čovek, najbolje pokazuje to što je svog unuka tužio i hoće da ga raskući! Nemanja je, naime, dobio u nasledstvo kuću u kojoj je živeo sa majkom i ocem Sinišom. Međutim, Radoslav je podneo tužbu i traži da se ta kuća vrati njemu, jer ju je, navodno, ranije poklonio svom sinu, a ne unuku. Pa kako ga nije sramota? Ni Radoslav ni Sinišin stariji brat nikada nisu pitali za Nemanju, niti su se raspitavali za njega u Centru za socijalni rad - priča očajna Takosava.

Foto: Telegraf

 


Ona dodaje da četvrtu godišnjicu pokolja dočekuje sa neizmernim bolom.
- Kažu da vreme leči sve, ali nije tako. I sada je bol isti kao i onoga dana. Otići ćemo na groblje i u crkvu, a posle toga će se u našoj kući okupiti uža rodbina. Tako će verovatno i rođaci drugih žrtava obeležiti ovaj dan koji nas je sve zavio u crno - kazala je Tankosava.

Najteže na rođendan
Prema njenim rečima, godišnjica masakra teško pada i malom Nemanji, koji zna da mu je otac ubio majku, ali i druge ljude.
- On je pametan dečak, veoma zreo za svoje godine. Bio je svestan i pre četiri godine šta se desilo, iako je tada imao samo devet godina. Nedavno je završio šesti razred, bavi se sportom... Muž i ja se trudimo da mu nadomestimo sve što je izgubio kad mu je ubijena majka, ali tuga mu se jasno vidi u očima. Naročito kad je njegov rođendan, ili rođendan njegove majke. Za oca ne želi ni da čuje. A zašto bi i želeo... - istakla je Tankosava.

Foto: Informer

 


Žitelji Žitišta sa tugom se sećaju užasnog masakra koji se dogodio 2. jula 2016, tokom manifestacije Pile fest. Tada su rafalima iz "kalašnjikova" ubijeni Dijana Savanović (30), Stevan Jojić (40), Vladimir Mijatović (40), svi iz Žitišta, kao i Jovana Popović (21) iz Banatskog Karađorđeva i Vladimir Kosović (34) iz Ravnog Topolovca. Porodice nastradalih će, kao i prethodnih godina, i danas izaći na groblje i posetiti večne kuće svojih najmilijih. M. S.


Pere sudove i čisti u zatvoru

Meštanin Žitišta koji nije želeo da mu objavimo ime ispričao nam je da često u prolazu viđa Radoslava Zlatića.
- On redovno obilazi sina u zatvoru "Nova skela" i o njemu priča kao da se hvali njime! Kaže da se Siniša odlično snašao u zatvoru, da tamo radi kao kuvar i da mu je dobro - kaže on.
Na drugoj strani, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nisu želeli da otkriju koja su tačno radna zaduženja Siniše Zlatića u zatvoru, ali su objasnili da osuđenici ne mogu raditi kao kuvari.
- Kuvari su isključivo zaposleni radnici u Zavodima, dok osuđenici mogu biti radno angažovani isključivo na pomoćnim poslovima u kuhinji, odnosno na pranju i čišćenju - objašnjavaju u UIKS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20