• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.07.2020

13:49

(FOTO) SRPSKI CARINICI ZAUSTAVILI DVA BRATA U "MERCEDESU", a onda u kutiji cigarete otkrili NEVEROVATNU STVAR

Vesti

(FOTO) SRPSKI CARINICI ZAUSTAVILI DVA BRATA U "MERCEDESU", a onda u kutiji cigarete otkrili NEVEROVATNU STVAR

Podeli vest

Na prelazu Gradina carinici su danas sprečili pokušaj krijumčarenja investicionog zlata u obliku tri zlatne pločice teške 220 grama koje su našli u automobilu holandskih registracija, saopštila je Uprava carina.

Zlatne pločice nađene su u mercedesu u kome su bila dva brata, državljani Holandije turske nacionalnosti, koji su na izlaznoj kontroli rekli da sa sobom nose samo lične stavri.

Međutim, detaljnim pregledom automobila, prtljaga i putnika, carinici su u džepu 53-godišnjeg suvozača pronašli kutiju cigareta u kojoj su se nalazile tri zlatne pločice.

Reč je o takozvanom investicionom zlatu u obliku pločica, od kojih su dve bile u velikim apoenima od po 100 grama, a jedna u manjem apoenu od 20 grama.

Foto: Uprava Carina

 



Kako je utvrđeno da vrednost nađenih pločica prelazi trećinu vrednosti automobila u kome su otkrivene i vozilo je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Pokušaj krijumčarenja zlata u fizičkom obliku nije retkost, navode u Upravi carnina i napominju da se prenos takozvanog investicionog zlata preko granice obavlja u skladu sa odredbama Zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala.

Taj zakon predviđa da se prometom takvih predmeta mogu baviti isključivo lica koja su registrovana za obavljanje odgovarajuće delatnosti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Na dnu porodičnog kofera NAĐENO 60.000 EVRA
Hronika

Na dnu porodičnog kofera NAĐENO 60.000 EVRA

Carinici su na prelazu Gradina sprečili četvoročlanu porodicu koja je iz Austrije putovala u Tursku da preko granice bez prijavljivanja prenese nekoliko desetina hiljada evra koje su spakovali u kofer

06.07.2020

12:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija