• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2020

09:09

CARINICI NA HORGOŠU ZAUSTAVILI BRAČNI PAR U "LEND ROVERU", a zbog postupka žene POLICIJA JE POSUMNJALA DA NEŠTO KRIJU!

Vesti

CARINICI NA HORGOŠU ZAUSTAVILI BRAČNI PAR U "LEND ROVERU", a zbog postupka žene POLICIJA JE POSUMNJALA DA NEŠTO KRIJU!

Podeli vest

Srpski carinici su na ulaznoj strani prelaza Horgoš iz pravca Mađarske, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 400.000 evra sakrivenih u dva jastuka, saopštila je večeras Uprava carine.


Prekršaj je otkriven u subotu kada je na red za kontrolu stigao automobil "lend rover" nemačkih registarskih iznaka, kojim je iz Berlina ka Izmiru putovao bračni par turskih državljana, saopšteno je večeras iz Uprave carina.


Tada je 31-godišnja žena uzela iz automobila dva jastuka da bi navodno sela na njih. Pre nego što je to učinila, carinik je zatražio da pogleda jastuke i u njima pronašao gomilu novca.

Iz njih je izvađeno 400.000 evra, a potom je kod 33-godišnjeg muškarca u torbici za dokumenta pronađeno još 15.000 evra, dok je žena u torbici imala 3.620 evra, što je ukupno 418.620 neprijavljenih evra, navodi se u saopštenju.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatak otkrivene neprijavljene sume zajedno sa putnicima i automobilom preuzelo Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP iz Subotice, dodaje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO) FUNTE U ČAJU I KEKSU Neobična zaplena na Horgošu
Hronika

(FOTO) FUNTE U ČAJU I KEKSU Neobična zaplena na Horgošu

Uprava carina Srbije saopštila je danas da su carinici na graničnom prelazu Horgoš prema Mađarskoj otkrili pokušaj krijumčarenja novca prilikom kontrole automobila britanskih registarskih tablica, kojim su putovala trojica državljana Velike Britanije, turske nacionalnosti.

09.07.2020

12:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija