• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2020

12:50

KAKVA ZAPLENA! PORODICA JUVELIRA KRIJUMČARILA DRAGO KAMENJE I ZLATAN NAKIT, vrednost pronađene robe TEK TREBA DA BUDE UTVRĐENA

Vesti

KAKVA ZAPLENA! PORODICA JUVELIRA KRIJUMČARILA DRAGO KAMENJE I ZLATAN NAKIT, vrednost pronađene robe TEK TREBA DA BUDE UTVRĐENA

Podeli vest

Carinici su tokom proteklog vikenda u dva slučaja na prelazu Horgoš zaplenili zlatan nakit i po svemu sudeći drago kamenje, čija će vrednost biti utvrđena nakon ekspertize

Prvi prekršaj je otkriven 24. jula 2020. godine, kada je oko 22 časa na red za kontrolu stigao „sitroen džamper“ belgijskih registarskih oznaka. Njime su iz Belgije ka Turskoj putovala dvojica mladića, turskih državljana.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Prilikom detaljne kontrole u ručnoj torbici 21-godišnjeg vozača, koji je rekao da je nezaposleni juvelir, pronađena je kesica sa 114 obrađenih kamenčića raznih boja i dimenzija, za koje se pretpostavlja da je reč o dragom kamenju.

Foto: Uprava Carina

Daljom kontrolom su i u njegovom koferu pronađene još dve kesice pune sitnih jednobojnih kamenčića, najverovatnije brilijanata, čija će autentičnost i vrednost naknadno biti utvrđena ekspertskim veštačenjem.

Petnaestak minuta kasnije je radi kontrole na ulazu u zemlju zaustavljen i „BMW“ belgijske registracije kojim je putovala četvoročlana porodica turskih državljana.

Ispostavilo se da se zapravo radi o porodici, kojoj pripadaju i dvojica mladića, kod kojih je prethodno pronađeno neprijavljeno drago kamenje.

Foto: Uprava Carina

Detaljnom kontrolom, u torbici kod 46-godišnjeg vozača, oca porodice, pronađeno je devetnaest različitih komada nakita, uglavnom od belog i žutog zlata.

Pored toga u prtljažniku automobila, pored rezervnog točka pronađen je kamen-mineral bledo roze boje, čiji će sastav i vrednost naknadno biti procenjeni.

Foto: Uprava Carina

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija