• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.07.2020

11:43

JOVAN VUKOTIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA! Iz Srbije prebačen u Spuž, DANAS IZVEDEN NA SLOBODU

Vesti

JOVAN VUKOTIĆ IZAŠAO IZ ZATVORA! Iz Srbije prebačen u Spuž, DANAS IZVEDEN NA SLOBODU

Podeli vest

Kotoranin Jovan Vukotić pušten je danas iz pritvora u Spužu, pošto mu je sud ukinuo pritvor u kojem je bio od 8. februara, kada je Crnoj Gori izručen iz Srbije.

- Viši sud u Podgorici uvažio je predlog Vukotićevih branilaca, uz saglasnost tužilaštva, da mu se ukine pritvor, nakon čega je pušten na slobodu, posle skoro dve godine pritvora, što u Srbiji što u Crnoj Gori - rekla je za Tanjug jedan od njegovih branilaca advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

On je pod istragom crnogorskog tužilaštva zbog sumnje da je učestvovao u dvostrukom ubistvu u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića. On je na saslušanju negirao izvršenje ovih krivičnih dela.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Kaznu od 15 meseci je odslužio je u Srbiji.

Dobričanin Nikodinović tvrdi da za Vukotića često nisu važili ni zakoni ni Ustavi, ni Evropska konvencija o ljudskim pravima...Odluka Viseg suda u Podgorici o ukidanju pritvora, kako navodi, ipak daje nadu "da postoji svetlo na kraju tunela".

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja i veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

Na saslušanju povodom istrage u Crnoj Gori, koja su obavljena u Beogradu, Vukotić je letos negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaćeni i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, koji je ubijen u Atini 19. januara zajedno sa Stefanom Stamatovićem.

Prema ranijim saopštenjima crnogorske policije, Vukotić je osumnjičen i da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje, vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Sumnja se da je u decembru pripremano njegovo ubistvo, i to trovanjem hranom koja mi je dostavljana u Okružni zatvor u Beogradu gde je čekao izručenje, a povodom tog slucaja u toku je predistražni postupak u Beogradu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija