• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.07.2020

07:39

UBICA SRBINA LAŽIRAO SVOJU SMRT Sahrana, spomenik, umrlica - sve je teklo po planu, a ONDA JE RAZOTKRIVEN

Vesti

UBICA SRBINA LAŽIRAO SVOJU SMRT Sahrana, spomenik, umrlica - sve je teklo po planu, a ONDA JE RAZOTKRIVEN

Podeli vest

Kriminalac je imao pakleni plan, ali je brzo razotkriven.

Brazilac Hernandes Oliveira de Silva (38), za kojeg se veruje da je naručio ubistvo Marjana Jocića (39) iz Zaječara, pokušao je da izbegne hapšenje tako što je lažirao svoju smrt u Paragvaju, javlja UltimaHora.

Silva, koji slovi za vođu bande čiji je i Jocić navodno bio član, uspeo je da nabavi izvod iz matične knjige umrlih u kom se navodi da je preminuo 22. juna od zastoja srca i gušenja. Organizovana je čak i sahrana koju je, veruje se, Silva sam platio. Na grobu je napravljen i spomenik, koji je begunac verovatno takođe sam finansirao, kao i čitulju objavljenu u novinama. Čitava prevara otkrivena je u petak, kada je uhvaćen u Kanelonesu u Urugvaju.

Umrlicu je, kako se sumnja, potpisao jedan od zaposlenih u opštini, zbog čega je pokrenuta i interna istraga. Prema prvim informacijama, službenik koji se tereti za izdavanje lažne umrlice, nije smrt zaveo u knjigama koje vodi, pa se sumnja da je možda potpis i falsifikovan.

Uhapšeni de Silva nalazi se na Interpolovoj poternici. Na teret mu se stavljaju bar tri ubistva, ali i optužbe za trgovinu drogom. On je uhapšen u Montevideu sa lažnim dokumentima koje glase na ime Ruan Kortes de Silva.

On se sumnjiči za ubistvo bivšeg policajca Samira Skandara i golmana Alvarija de Paula Silve u novembru 2019. godine. Tereti se i da je naručio ubistvo srpskog državljanina Marjana Jocića, a takođe se sumnja da i je umešan u trgovinu drogom.

Foto: printscreen interpol

 

Kako navode lokalni mediji, de Silva je prvo bio naredio Samiru da otme i ubije čoveka kojeg zovu "Ptica trkačica", ali on to nije uradio. Potom je navodno Jocić od njega dobio nalog da likvidira Samira i njegovog prijatelja Alvarija. Na kraju je i sam Jocić pronađen mrtav.

Srbina upucali, pa telo bacili u kamenolom kraj jezera

Telo Jocića pronađeno je u maju u blizini Plavog jezera u Brazilu, u blizini grada Kuritiba. Tamošnja policija je, kako je tada preneo brazilski medij Banda B, pored muškarca pronašla i pasoš na kojem piše da je državljanstvo žrtve srpsko.

Jocićev leš ugledala je jedna od meštanki u kamenolomu nedaleko od jezera, a rane na njegovom telu ukazivale su na to da je u njega pucano iz pištolja.

Inspektor Tiago Dantas je tada izjavio da se na osnovu pasoša može zaključiti da je Jocić često dolazio u Brazil.

- U proteklih 10 godina, dolazio je u Brazil i vraćao se u svoju zemlju šest puta. Ne znamo da li su ta putovanja bila poslovna ili turistička - naveo je tada Dantas.

Ronioci, koji su pretraživali jezero tokom uviđaja, našli su vozilo i postoje indicije da se Jocić njime dovezao do Plavog jezera. Međutim, ostalo je nejasno kako je automobil završio u vodi.

Hrvat likvidirao Jocića?

Brazilska policija pre nekoliko dana uhapsila je Hrvata Luku Marića (28) zbog sumnje da je učestvova u ubistvu Jocića.

Foto: printscreen

 

Za Marićem je bila raspisana i Interpolova poternica zbog sumnje da je član međunarodne kriminalne organizacije koja se sumnjiči za šverc droge te likvidacije, čiji je i Jocić navodno bio član.

"Marića je početkom nedelje policija locirala u jednom taksiju u Sao Paulu. Taksi su presreli, Marića uhapsili, a kod njega na ranču su pronašli 9.400 dolara, kao i nešto malo hrvatskog novca. Osim toga, imao je i mapu i dva mobilna telefona", naveli su tamošnji mediji.

Korona ga sprečila da se vrati u Srbiju?

Mediji u Brazilu navode da je ubijenom Jociću pasoš, koji je izdat u PU u Zaječaru, istekao 9. aprila ove godine. To znači da je u Brazilu boravio mesec dana sa isteklim pasošem, a mediji napominju da se ispituje da li je zbog situacije sa virusom korona propustio priliku da se vrati u domovinu pre nego što su mu dokumenta istekla.

Da bi izvadio nova dokumenta, međutim, nije morao da se vrati u Srbiju, već da se obrati nekom srpskom diplomatskom predstavništvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija