• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

31.07.2020

23:50

STAKLORESCU 30 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO PEKARA! Prvostepena presuda za zločin u Resavskoj ulici u Beogradu!

Vesti

STAKLORESCU 30 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO PEKARA! Prvostepena presuda za zločin u Resavskoj ulici u Beogradu!

Podeli vest

Staklorezac Filip Gavranović (33) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora jer je 3. novembra 2017. ubio komšiju i vlasnika pekare Nikolu Ostojića (36) u svojoj radnji u Resavskoj ulici

Na početku suđenja u julu 2018. Gavranović je priznao da je ubio Ostojića, sa kojim je bio dobar prijatelj, dodavši da se mnogo kaje. Kako je rekao, tog dana su mnogo pili, a uveče su se posvađali i potukli u staklorezačkoj radnji. Međusobno su se pesničili i rvali, a onda je Ostojića nasmrt izudarao čekićem, navodno u samoodbrani.

Pozajmio 2.000 evra

Gavranoviću se sudilo za ubistvo iz koristoljublja, ali je on negirao da je Nikolu ubio zbog para. Tvrdio je da ga je ovaj najpre vređao i ponižavao, a onda i fizički napao.

- Na dan ubistva Nikola je trebalo da mi pozajmi 2.000 evra, da bih se rešio duga prema ženinom najboljem prijatelju. Rekao sam mu da ću mu vratiti novac do kraja sledeće nedelje, kad završim jedan posao - ispričao je Gavranović.

Napomenuo je da je tog dana tokom radnog vremena popio sam oko pola flaše rakije. Potom je odvezao suprugu Ivanu na trening, nakon čega je Nikola došao kod njega u radnju, gde su popili još po tri-četiri čašice rakije.

- Prešli smo u nekom trenutku u obližnji kafić i popili kafu, ali i po pet-šest piva, a onda smo se vratili u moju radnju. Supruga je već počela da me zivka, da me pita da li sam uzeo pare od Nikole, što je njega iznerviralo, jer je uvek govorio kako žene ne treba da se mešaju u muške stvari. Dao mi je pare, ali i nastavio da me vređa - tvrdio je okrivljeni, i dodao:

- Rekao mi je: 'Zašto dozvoljavaš toj kosovarskoj kurvi da ti komanduje, dokle ćeš da budeš papučar?' Kritikovao me je i kako sam upropastio porodičnu radnju, da mi se deda prevrće u grobu... Tada je nasrnuo na mene i prvi me udario nekoliko puta.

Prijavila ga supruga

Prema njegovim rečima, usledilo je rvanje i pesničenje tokom kojeg su obojica pali na pod, pri čemu se na njih obrušila kutija sa alatom.

- Pobesneo sam, izgubio kontrolu i izudarao ga nekim alatkama. Kada sam video da više ne pomera ruke, istrčao sam napolje i ispovraćao se. Onda sam otišao po suprugu i vratili smo pare njenom drugu - kazao je optuženi.

Nikolin leš je u međuvremenu ostao u staklorezačkoj radnji, zatrpan starim novinama, ramovima od slika i alatom. Gavranović je ćutao o zločinu, pa je čak i učestvovao u potrazi za nestalim prijateljem! Uhapšen je tek posle nekoliko dana, kada ga je upravo supruga Ivana prijavila policiji zbog sumnjivog ponašanja. Ubrzo zatim je i poništila brak sa njim.

Glumio veliku zabrinutost

Ostojićeva supruga Vera prva je svedočila na sudu, potvrdivši da je Gavranović posle zločina glumio zabrinutog prijatelja i učestvovao u potrazi za njenim mužem, sve dok Nikolin leš nije nađen u Filipovoj radnji.
- Bio je hladnokrvan, išao je čak zajedno sa mnom da tražimo Nikolu. Raspitivao se i kako mi je sin, predstavljajući se da je mnogo zabrinut - rekla je udovica i navela da je, uprkos svemu, brzo počela da sumnja da on ima veze sa nestankom njenog muža.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija