• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

05.08.2020

09:36

CRNOGORKA SANJA PROGOVORILA O ZLOČINU U CENTRU BEOGRADA Rekla je samo ovo, a lekari su na njenom telu NAŠLI JEZIVE TRAGOVE

Vesti

CRNOGORKA SANJA PROGOVORILA O ZLOČINU U CENTRU BEOGRADA Rekla je samo ovo, a lekari su na njenom telu NAŠLI JEZIVE TRAGOVE

Podeli vest

Zločin se dogodio u stanuu centru Beograda, a sada je osumnjičena ispričala policiji šta se događalo kobnog dana.

Nisam želela da ga ubijem. Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mestu. Bilo je - ili on ili ja!

Ovo je, kako "Novosti" saznaju, bilo sve što je Nikšićanka Sanja R. (27), osumnjičena za ubistvo Aleksandra Obadića (51), izjavila tokom ispitivanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Na ostala pitanja, oko toga šta se dešavalo kritične noći, tek treba da bude saslušana. Za kraj nedelje zakazano je i ispitivanje prvih svedoka.

U međuvremenu, kako saznajemo, sudski veštak Zoran Stanković završio je veštačenje povreda Sanje R. i izveštaj uputio nadležnom tužiocu. Njoj je pomoć ukazala lekarska ekipa istog jutra kada se dogodio zločin, a pregledana je i u Urgentnom centru.

- Devojka je imala vidljive povrede po vratu i telu - navodi izvor.

- Bila je brutalno pretučena. Njoj se na teret stavlja da je tegom udarila Aleksandra u glavu i usmrtila ga. Rezultati obdukcije njegovog tela, međutim, još se čekaju. Ne zna se sa sigurnošću da li je taj udarac neposredni uzrok njegove smrti ili nešto drugo. Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, pa i kokain.

Više javno tužilaštvo istražuje da li je muškarac možda pod dejstvom alkohola i narkotika nasrnuo na devojku. On je, inače, policiji bio poznat kao narko-diler, ali i čovek koji je imao razne sukobe sa zakonom. Zbog toga je pre nekoliko godina i promenio identitet.

Foto: Privatna arhiva

 

Obadić je pronađen mrtav 18. jula u iznajmljenom stanu na sedmom spratu zgrade u Deligradskoj ulici, u samom centru Beograda. Komšije su pozvale policiju kada su na terasi ugledale krvavu i izbezumljenu devojku kako doziva u pomoć. Policija i vatrogasci su na silu ušli unutra i zatekli muškarca na podu, u lokvi krvi.

Svuda po stanu su stvari bile ispreturane, što samo svedoči o sukobu i haosu koji je prethodio tragediji.

- Čuli su se tupi udarci i ženski glas koji je zapomagao - ispričale su komšije. - Pred zoru, kao da je vika dostigla vrhunac. Iznenada je sve utihnulo.

U ovom trenutku nije najjasnije u kakvom su tačno odnosu bili Obadić i devojka. U javnosti se pominje da je reč o emotivnoj vezi, ali prema nezvaničnim saznanjima, to nije tačno.

- Priroda njihovog odnosa nije baš bila emotivna - navodi naš sagovornik. - Očekuje se da sama Sanja o tome progovori više, kada bude bila u stanju. Sa druge strane, Obadić je neko ko je i ranije zlostavljao i mučio žene. Doduše, tada se zvao Veseljko Okuka Oki.

Okuka je uhapšen oktobra 2009. u Beogradu pod sumnjom da je oteo i na silu držao maloletnu M. R. (17), koja se, inače, kako je objavljeno, bavila prostitucijom. Posle nekoliko dana devojka je uspela da pobegne i zatraži pomoć. Tokom pretresa stana policija je kod Okuke pronašla pored pištolja i kilogram različitih narkotika. Bio je osuđen na četiri godine zatvora.

Prema podacima policijsih agencija u BiH, Veseljko Okuka je svojevremeno bio osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Vitomira Skočajčića u Nevesinju. Zločin se dogodio maja 1993. godine. Okuka je kaznu izdržavao u zatvoru u Foči, koji je tokom rata u BiH bio granatiran, pa je uprava zatvora bila prinuđena da otvori vrata svim zatvorenicima, koji su se tada razbežali.

Nakon rata za Okukom je bila raspisana centralna i međunarodna poternica radi izdržavanja kazne za to ubistvo. Na osnovu te poternice, 2016. je uhapšen u Španiji. Izručen je BiH, i od 23. marta 2018. boravio je u zatvoru u Trebinju. U njemu je bio sve do oktobra iste godine, kada je dostavljeno rešenje o iznenadnoj obustavi poternica. Od tada se Okuki u BiH izgubio svaki trag.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija