• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

28.08.2020

21:30

KO JE MOĆNIK KOJI JE 23 GODINE KRIO UBICU KIK-BOKSERA?! Miketić "PAO" u Baru po Interpolovoj poternici, a OVO SU DETALJI!

Vesti

KO JE MOĆNIK KOJI JE 23 GODINE KRIO UBICU KIK-BOKSERA?! Miketić "PAO" u Baru po Interpolovoj poternici, a OVO SU DETALJI!

Podeli vest

Predrag Miketić (42) sa Voždovca uhapšen zbog ubistva reprezentativca Jugoslavije u kik-boksu Vladana Cvetkovića (20), koji je izrešetan 3. novembra 1997. ispred stadiona "Marakana"

Beograđanin Predrag Miketić (42) uhapšen je u Baru po međunarodnoj poternici Interpola zbog sumnje da je davne 1997. ubio kik-boksera Vladana Cvetkovića Cveleta (20) ispred stadiona FK Crvena zvezda u Beogradu!

Miketić je lociran i uhapšen 23. avgusta u Baru, i trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Crnoj Gori. Očekuje se da će uskoro, posle 23 godine, konačno biti priveden pravdi kako bi odgovarao za mafijaško ubistvo.

Zaseda na parkingu

Vladan Cvetković je bio perspektivan kik-bokser i reprezentativac Jugoslavije. Ubijen je u klasičnoj mafijaškoj sačekuši 3. novembra 1997, oko 18.10 časova, dok se vraćao sa treninga, na parkingu ispred službenog ulaza na stadion "Marakana". Tamo su ga sačekala dvojica mladića i iz dva različita oružja ispalila u kik-boksera ukupno četiri metka.

Banalno

Tadašnji šef policije je posle zločina rekao da je razlog Cvetkovićevog ubistva banalni nesporazum između ubica i žrtve

Očevici su tada ispričali da se prvo čula svađa na parkingu, a da su zatim odjeknuli hici. Cvetković je teško ranjen ostao da leži na betonu, sa po dve rane u grudima i na stomaku. On je taksijem prevezen u bolnicu, ali napori lekara su bili uzaludni i on je ubrzo preminuo.

Ubice su sa mesta zločina pobegle "ladom 1300" krem boje ka Autokomandi, a policijska potera za njima je trajala celu noć.

Međutim, posle samo dva dana, ispred svog stana uhapšen je tada 20-godišnji Goran Pavlović iz beogradskog naselja Mirijevo, kao jedan od osumnjičenih za Cvetkovićevo ubistvo. Miketić je, na drugoj strani, uspeo da pobegne i sve donedavno je bio u bekstvu. On je, inače, odrastao na beogradskoj opštini Voždovac.

4

hica su ispalili Miketić i Pavlović u žrtvu

Tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Milenko Erčić posle zločina kratko je rekao medijima da je razlog za Cvetkovićevo ubistvo bio "prethodni banalni nesporazum između ubica i žrtve".

Takođe, Erčić je napomenuo i da nijedan od dvojice osumnjičenih prethodno nije imao problema sa zakonom.

Ko ga je krio?

Za Miketićem je Interpol Beograd raspisao poternicu još 1998. godine. Interesantno je da je i do danas nepoznato kako je za sve ove godine uspevao da se sakrije od policijske potere.
Iz policije su čak stizale nezvanične informacije da se Predrag Miketić nalazi u Americi, da je dobio njihovo državljanstvo, ali je potom to demantovano i saopšteno da je reč o njegovom bratu blizancu. 

Ko je bio ubijeni borac Cvele

Ubijeni Vladimir Cvetković, zvani Cvele, za pet godina aktivnog bavljenja borilačkim sportom postigao je vrhunske rezultate. Dva puta je bio vicešampion Jugoslavije u disciplinama lou-kik i ful-kontakt, tri puta šampion Jugoslavije, a 1997, malo pre nego što je ubijen, osvojio je prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u lou-kiku. Pet dana pre ubistva dobio je poziv od saveznog selektora za pripreme reprezentacije za prvenstvo sveta u ful-kontaktu, koje je održano u Poljskoj. Radio je i u obezbeđenju beogradske diskoteke "Ric", čiji je vlasnik Vukašin Gojak takođe likvidiran 1997. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija