• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragana Kocić

02.09.2020

13:33

SUPRUG PREMINULE PORODILJE PO ĆERKU DOŠAO U CRNINI, TUGA JE NEOPISIVA! Dragana je sve PREOSETILA: IDEM NA POROĐAJ, NEĆU SE ŽIVA VRATITI KUĆI

Vesti

SUPRUG PREMINULE PORODILJE PO ĆERKU DOŠAO U CRNINI, TUGA JE NEOPISIVA! Dragana je sve PREOSETILA: IDEM NA POROĐAJ, NEĆU SE ŽIVA VRATITI KUĆI

Podeli vest

Boris Savić suprug tridesetčetvorogodišnje porodilje koja je u niškom Kliničkom centru preminula 24. avgusta, danas je doveo kući ćerkicu Taru, kako je beba dobila ime po želji starije sestre, jedanaestogodišnje Jane. Brigu o detetu, umesto majke Dragane, preuzela je Jovana Kusmuk, Borisova sestra, a od bebice se nije odvajala ni Lalica Zlatković, majka pokojnice

Dragana je umrla nakon što je na svet donela devojčicu tešku 2.100 grama i dugačku 48 centimetara. Navode lekara da je beba rođena u tridesetčetvrtoj nedelji, Boris demantuje i tvrdi da je Draganin termin porođaja bio 1. septembar.

- Bila je trudna 38 nedelja i šest dana... U ponedeljak sam bio u bolnici, organizovao preuzimanje deteta kada mi je rečeno da treba da potpišem medicinsku dokumentaciju o Draganinoj smrti. Kada sam video da piše da je trudnoća bila stara 34 nedelje, odbio sam da potpišem taj papir, pa su bili prinuđeni da promene ovaj podatak u dokumentaciji – priča Boris.

Foto: Privatna arhiva

Kaže da je čitava porodica jedva čekala da beba stigne kući.

- Šta da kažem, izgubio sam jedno drago biće, a drugo doveo kući. Emocije su mi neopisive, pogled na bebu me čini najsrećnijim čovekom na svetu, a svest da Draganu više nikada videti neću, najtužnijim. Brojali smo dane do Tarinog dolaska kući, čini mi se da je najnestrpljivija bila Jana, koja me je neprestano pitala kada će videti sestricu. Svi smo se okupili oko nje, ona je sada centar našeg sveta, smisao mog života... Pokušaćemo da joj nadoknadimo sve ono što joj majka neće pružiti – kazuje Boris.

Foto: Informer/D.K.

Kraj bebinog kreveca smenjivale su se Jovana i Lalica budno nadzirući novorođenče koje je mirno spavalo, kao da je znalo da je najzad među onima koji je najviše vole.

- Tuga je neopisiva, naše Gage više nema, ali danas, kada nam je Tara došla, nekako nam je lakše. Nadali smo se da ćemo ih dovesti zajedno, ali Gaga više nikad neće doći kući. Teško ćemo se oporaviti od takvog gubitka, ali moramo da budemo snažni zbog Tare, da pokušamo da joj nadoknadimo majčinu ljubav – priča Jovana.

Draganina majka Lalica teško savladava suze dok se priseća poslednjeg susreta sa ćerkom.

- Imala je neki predosećaj, kazala je: 'Idem na porođaj, neću se živa vratiti kući'. To je ponovila i kada sam je videla zadnji put, došla je kod nas da uzme neke stvari i na rastanku je rekla da oseća da više nikada neće doći. Bila je u velikom strahu, slutila je da će joj se nešto na porođaju desiti. Brinula sam zbog njenih reči, a opet znala sam da je zdrava, ma nije je nikad glava zabolela – priča ožalošćena majka.

Foto: Informer/D.K.

Kaže da mnogo žali što se sa njom nije čula pre smrti.

- Čuvala sam unuče od druge ćerke, ona mi je i saopštila najcrnje vesti. Kazala mi je: 'Mama, trebaće ti lekovi za smirenje'. Pitala sam: 'Da nije korona uhvatila Gagu i bebu? Ona kaže: 'Nije, gore je od toga, Gage više nema!' Momentalno sam se srušila na klupu i od tada me tuga ne napušta – priča Lalica.

Nesrećna žena objašnjava da je Draganina smrt, treća koja je ju zadesila za poslednje tri godine.

- Umrla mi je majka, ajde, ona je doživela 85 godina, ali prošle godine mi je preminulo i dvomesečno unuče od starije ćerke, a sada i Dragana. Srce će mi pući, a naročito me boli što nemamo odgovor šta joj se desilo – kazuje Lalica.

Foto: Informer/D.K.

Porodica porodilje čeka obducentski nalaz sa Zavoda za sudsku medicinu koji bi trebalo da razreši misteriju smrti mlade žene. Bojan Lukić, direktor niškog GAK –a, nakon smrti porodilje izjavio je da je u bolnicu stigla zdrava.

- Izgledalo je da je i sa majkom sve u redu, ali dva, tri sata kasnije uočili smo problem sa zgrušavanjem krvi. Cele noći smo se borili za njen život, bio sam u toj ekipi lekara, ali nažalost, završilo se loše. I nama je enigma, zbog čega se to dogodilo. Nakon što se završi obdukcija, komisija za proveru stručnog rada daće svoje mišljenje o svemu što se desilo – kazao je Lukić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 3 godine

Devojcicu dragu neka nebo cuva na zemlji i andjeli da uvek budu uz nju. Sve nase misli i molitve su uz nju da bude zdrava i uspesna beba i da odraste uz ljubav svoga oca i najmilijih oko nje.Zivot da joj bude srecom posut i uspesima. Pokojnoj majci neka Bog oprosti svaki greh i da joj utociste medju pravednike. Moj Boze,ne daj vise ovakvu sudbinu nikome.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija