• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.09.2020

12:05

OD PRODAJE KOPIJA SVETSKIH MARKI BI ZARADIO OGROMAN NOVAC! CARINICI SPREČILI POKUŠAJ SAJBER KRIMINALA! Piroćancu u torbici pronađeni HAKOVANI BAR-KODOVI!

Vesti

OD PRODAJE KOPIJA SVETSKIH MARKI BI ZARADIO OGROMAN NOVAC! CARINICI SPREČILI POKUŠAJ SAJBER KRIMINALA! Piroćancu u torbici pronađeni HAKOVANI BAR-KODOVI!

Podeli vest

Carinici su 22. septembra 2020. godine na graničnom prelazu Gradina zaplenili 18 falsifikovanih sertifikata i barkodova svetski poznatih marki Armani i Guči i tako sprečili da se kopije njihovih proizvoda prodaju na tržištu kao originali

Slučaj je otkriven kada je na red za carinsku kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus novopazarskih registarskih oznaka koji je prevozio putnike iz Turske ka Srbiji.

Među putnicima tog autobusa našao se i 51-godišnji Piroćanac u čijoj su torbici, koju je nosio oko struka, carinici pronašli sertifikate, nalepnice i bar-kodove za razne modne detalje (marame, šalove, rukavice, čarape, šešire, kaiševe, nakit) svetski poznatih marki ''GUCCI'' i ''EMPORIO ARMANI'' čija je vrednost od 75 do 475 evra.    

Foto: Uprava Carina

Iskusnim carinicima to nije moglo da promakne, jer su odmah posumnjali da bar-kodovi potiču od stvarno prodate originalne robe, ali da ih je neko vešto falsifikovao nameravajući da ih potom prikači uz kopije proizvoda i tako ih prikaže kao originale.

Foto: Uprava Carina

Kada se mobilnim telefonom pređe preko falsifikovanog bar-koda, QR aplikacija pokazuje da je u pitanju originalan proizvod, što znači da je neko hakovao originalne bar kodove

Carinici su tako uspeli da osujete još jedan pokušaj sajber kriminala, jer da je pokušaj bio uspešan, neko bi modni detalj koji vredi 2 evra kupio uveren da vredi 475 evra.

Podsećamo da se Uprava carina aktivno bori za očuvanje prava intelektualne svojine, tako da će zastupnici pomenutih brendova biti odmah informisani o otkrivenom pokušaju zloupotrebe,  kako bi mogli da se uključe u postupak i potvrde da li su sumnje carinika opravdane. 

 

BONUS VIDEO

URNEBESNI VIDEO! Pretpostavlja se da je ovo jedan od razloga zašto je u fontanama zabranjeno kupanje!

OD OVOG VIDEA ĆE VAM SE PODIĆI DIJAFRAGMA! Osećaj kao na rolerkosteru!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija