• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

14.10.2020

18:09

KADA ĆE IVAN KONTIĆ BITI IZRUČEN SRBIJI?! Pritvor do 6 meseci, a može i da se produži! Ovo je odgovor Ministarstva pravde Crne Gore!

Vesti

KADA ĆE IVAN KONTIĆ BITI IZRUČEN SRBIJI?! Pritvor do 6 meseci, a može i da se produži! Ovo je odgovor Ministarstva pravde Crne Gore!

Podeli vest

Ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev države molilje može biti produžen još dva meseca

Ivan Kontić, koji je u nedelju uhapšen u Crnoj Gori po poternici Srbije, zbog napada na mladića u Novom Sadu, trenutno je u ekstradicionom pritvoru. On je na saslušanju pred sudijom u Podgorici izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji.

Foto: printscreen/mup

 

Kako je za Telegraf.rs rečeno iz Ministarstva pravde Crne Gore, Viši sud u Podgorici obavestio je Ministarstvo pravde o donošenju rešenja o ekstradicionom pritvoru Ivanu Kontiću.

- Zbog postojanja međunarodne poternice Interpola Beograd, radi Kontićevog izručenja u cilju vođenja postupka pred Višim sudom u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Kontić je dao saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri o čemu je Republika Srbija obaveštena shodno predviđenoj proceduri - naveli su iz kabineta ministra pravde.

Ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev države molilje može biti produžen još dva meseca. Odluku o izručenju u skraćenom postupku donosi nadležni sud, o čemu će, bez odlaganja, obavestiti Ministarstvo pravde Crne Gore koje će o tome obavestiti državu molilju, naveli su iz Ministarstva pravde Crne Gore.

Foto: Uprava policije

Kako je ranije rekao Kontićev advokat za Vijesti, njegovom štićeniku određen je ekstradicioni pritvor u trajanju do 30 dana.

SRBIJA ZATRAŽILA IZRUČENJE KONTIĆA IZ CRNE GORE!

- Iako je odbrana bila drugačijeg stava, Kontić je insistirao da što pre bude izručen Srbiji, odnosno Višem sudu u Novom Sadu, kako bi izneo sve činjenice i okolnosti, a posebno u odnosnu na kvalifikaciju krivičnog dela - ubistvo u pokušaju, jer iz podataka kojima odbrana raspolaže, a i sam Kontić, ne može se u bilo kom slučaju raditi o tom krivičnom delu, već o dosta blažem - rekao je Kontićev branilac, advokat Damir Lekić, prenose Vijesti.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je danas Crnoj Gori molbu za izručenje Ivana Kontića (30), osumnjičenog za brutalno prebijanja Miljana M. (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Uz molbu je prosleđena i prateća dokumentacija, rekli su za Tanjug u Ministarstvu pravde Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija