• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2020

08:02

NASILNIK ĆE BITI IZRUČEN PO SKRAĆENOJ PROCEDURI Ivana Kontića šalju u Srbiju

Vesti

NASILNIK ĆE BITI IZRUČEN PO SKRAĆENOJ PROCEDURI Ivana Kontića šalju u Srbiju

Podeli vest

Ministarstvo pravde Crne Gore izručiće Ivana Kontića Srbiji po skraćenoj proceduri, o čemu je Srbija obaveštena shodno procedurama, rekli su za podgoričku Pobjedu u Ministarstvu.

Ivan Kontić, crnogorski državljanin osumnjičen je da je brutalnim batinama pokušao da ubije  Miljana M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

"Viši sud u Podgorici obavestio je Ministarstvo pravde Crne Gore o donošenju rešenja o ekstradicionom pritvoru Ivanu Kontiću zbog postojanja međunarodne poternice Interpola Beograd, radi njegovog izručenja u cilju vođenja postupka pred Višim sudom u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Traženo lice dalo je saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri, o čemu je Srbija obaveštena shodno predviđenoj proceduri", saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva pravde.

Foto: Uprava policije

 



Odluku o izručenju u skraćenom postupku, kako su kazali iz resora Zorana Pažina, donosi nadležni sud, o čemu će, kako navode, bez odlaganja obavestiti Ministarstvo pravde Crne Gore koje će o tome obavestiti državu molilju (Srbiju), prenosi CdM.

Iz Ministarstva su objasnili i da ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev Srbije, može biti produžen još dva meseca.

Četiri nedelje od momenta kada je za njim raspisana međunarodna poternica, Kontić je uhapšen u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je vlastima Crne Gore molbu za izručenje Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanja Miljana Mandića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Uz molbu za izručenje Kontića prosleđena je i prateća dokumentacija, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija