• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

19.10.2020

21:01

ŠOK OTKRIĆE! Šarac koji je upucan u glavu i Vukićević koji je nestao tri dana ranije bili su DOBRI POZNANICI! SUMNJA SE DA SU OVI SLUČAJEVI POVEZANI!

Vesti

ŠOK OTKRIĆE! Šarac koji je upucan u glavu i Vukićević koji je nestao tri dana ranije bili su DOBRI POZNANICI! SUMNJA SE DA SU OVI SLUČAJEVI POVEZANI!

Podeli vest

Aleksandar Šarac (35), na koga je pucano u subotu na parkingu Tržnog centra "Ušće" u Beogradu, navodno je bio blizak sa Lazarom Vukićevićem (31), koji je nestao tri dana pre toga, a policija proverava da li su ta dva događaja povezana

Šarcu, povezivanom sa bandom "Pink Panter", za sada nepoznati napadač je ispalio dva hica u glavu i još je u životnoj opasnosti. U vreme kada je pokušano ubistvo Šarca, policija je već uveliko tragala sa Vukićevićem, koji je poslednji put lociran u sredu uveče.

- Šarac se navodno družio sa Vukićevićem. Nakon što se Vukićeviću izgubio trag, Šarac se kod zajedničkih prijatelja interesovao o njegovom nestanku. Da li su pokušaj ubistva Šarca i nestanak Vukićevića povezani, istražuje se. Više nego indikativno je što se Vukićeviću gubi trag u sredu uveče, a posle nepuna tri dana na njegovog, da nazovemo dobrog poznanika, pucano je - saznaje "Blic" od izvora upoznatog sa istragom.

Interesantno je i to što je Vukićević poslednji put lociran na Banovom brdu, Šarčevom kraju. Da li je Vukićević možda te večeri krenuo kod Šarca ili su se videli, nakon čega mu se gubi trag, ispituje se. Istražitelji veruju da Vukićević nije dobrovoljno nestao, a da je to posledica druženja sa Šarcem, još nije utvrđeno.

U Šarca je, za sada neidentifikovani napadač pucao iz pištolja "bereta", kalibra 7,65 milimetara, sa prigušivačem. Šarac je, iz njemu poznatog razloga, strahovao za svoj život - vozio je blindirani "mercedes" i nosio pancir, ali ni to mu nije pomoglo, jer mu je napadač prišao sa leđa i ispalio mu dva hica u glavu. Oružje je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra. Tokom uviđaja su ga inspektori našli i veštačenje je pokazalo da su svi otisci sa njega izbrisani, kao i da je sastrugan serijski broj.

Iako su sigurnosne kamere snimile napadača u crvenoj jakni, sa crnim kačketom na glavi, i maskom na licu, on još nije identifikovan. U međuvremenu, pomoću sigurnosnih kamera u gradu, inspektori pokušavaju da rekonstruišu Šarčevo kretanje te, po njega kobne subote, kojim ulicama se sve kretao od kuće do tržnog centra.

PROFESOR IZVRŠIO SAMOUBISTVO U AUTOMOBILU! Tragedija na Savskom vencu!

Istražitelji pokušavaju da ustanove da li je sve sve vreme, tik iza njega kretalo jedno te isto vozilo, da li ga je neko pratio. Veruje se da je Šarac bio pod prismotrom, i da je upravo ta njegova "pratnja", napadaču javila kuda se sve kreće meta. Osim toga, pretpostavka je da je pucač imao dobro organizovane saradnike koji su mu pomogli i nakon što se pešice, kako su snimile sigurnosne kamere, udaljio iz garaže u kojoj je pucao na Šarca.

Subotnja pucnjava nije prvi put da se Šarac našao na meti, ali je prethodna dva puta spletom, po njega srećnih okolnosti sačuvao glavu. O njemu se prvi put podrobnije pisalo u avgustu 2018. kada je na kuću bivšeg košarka Vukašina Vuleta Avdalovića bačena bomba.

Šarac i Avdalović su bili prve komšije pa istražitelji nisu odbacili mogućnost da je bombaš omašio kuću. Pet meseci posle toga, kada je Čaba Der na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića, verovalo se da je prva meta ponovio bio Šarac, koji živi u blizini. Iako je Čaba Der uhapšen još nije rasjašnjeno da li je prava meta bio Šarac.

Šarac je inače hapšen u Italiji 2017. godine, zbog pljačke juvelirnice "Eleuteri" u Milanu 21. septembra 2016. godine iz koje je odneo plen vredan više od milion evra. U Srbiji je privođen 2011. kao član bande čiji plen je bio 250.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija