• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.10.2020

16:33

TUŽILAŠTVO ŠTITI MILOŠA VAZURU?! GENERALNI DIREKTOR PARTIZANA JOŠ NIJE SASLUŠAN ZBOG TVRDNJI DA JE DERBI BIO NAMEŠTEN!

Vesti

TUŽILAŠTVO ŠTITI MILOŠA VAZURU?! GENERALNI DIREKTOR PARTIZANA JOŠ NIJE SASLUŠAN ZBOG TVRDNJI DA JE DERBI BIO NAMEŠTEN!

Podeli vest

Direktor FK Partizan Miloš Vazura još nije pod istragom iako je javno izneo teške optužbe da je večiti derbi u nedelju bio namešten pošto je sudija u poluvremenu dobio 'poziv koji se ne odbija'!?!

 

Policija je prekjuče obavestila tužilaštvo o Vazurinim navodima da je sudija Novak Simović na poluvremenu utakmice ucenjen i da je onda zato namestio Zvezdi penal kojim su crveno-beli izborili nerešen rezultat (1:1). Tužilaštvo se, međutim, i dalje se ne oglašava ovim povodom, odnosno ne saopštava da li će i kada pokrenuti istragu. 

Stručnjaci kažu da su tužioci dužni da reaguju po prijemu ovakvih informacija i od policije zatraže saslušanje Vazure, jer bi se u suprotnom moglo posumnjati da tužilaštvo štiti čelnika Partizana!?!

Advokat Dragoš Cukavac kaže da tužilaštvo mora da reaguje u ovakvim situacijama čak i bez neke posebne prijave.

- Po zakonu, tužilaštvo je u obavezi da reaguje čim do njega stigne glas da postoji mogućnost da je učinjeno neko krivično delo. Tako je i u ovoj situaciji. Utakmica je javni događaj. Pljuštale su optužbe za ozbiljan kriminal, odnosno kako je utakmica navodno nameštena i kako je neko zvao sudiju u poluvremenu, što je uticalo na njegovo suđenje tokom meča i, samim tim, na konačni rezultat. To su jako ozbiljne optužbe! Tužilaštvo bi zato moralo odmah da pokrene tužilačku istragu i zatraži od policije prikupljanje neophodnih informacija - kaže Cukavac.

Vujačić: Zašto tužioci ćute na ozbiljne optužbe?

Advokat Svetozar Vujačić naglašava da nije pitanje da li tužilaštvo treba da reaguje u ovom slučaju, nego zašto još ne reaguje.

- Vazura je izneo jako, jako ozbiljne optužbe! Rekao je da je sudija meča na poluvremenu dobio 'poziv koji se ne odbija', nakon čega je dosudio nepostojeći penal za Zvezdu. To nisu blage optužbe. Mora da se proveri da li je glavni sudija ili neko od njegovih pomoćnika zaista primio neki poziv i sa kog broja. Ako se utvrdi da jeste, zna se šta se radi. Ali ako se utvrdi da nije, onda bi Vazura morao da odgovara za lažno prijavljivanje i širenje lažnih vesti - objašnjava Vujačić.

- Ovlašćena lica morala bi da budu saslušana. To se pogotovo odnosi na one koji su te optužbe tako javno izneli. I sudije na meču takođe treba ispitati. Jedino tako je moguće precizno i tačno utvrditi da li se i šta se tačno desilo tokom utakmice - zaključuje Cukavac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milossss

pre 3 godine

Toliko ovim novinama smeta Partizan. Aj sto velicate mafijasku Zvezdu ali ako ne zelite da pisete o Partizanu onda ga ni ne spominjite! Jadni ste

Marko

pre 3 godine

Derbi jeste namesten , to se iz aviona vidi. Ljudi, pa pogledajte penal koji pravi Jojic..????? Skolski primer namestnja. E, sad, kakv je dogovor pao, to samo oni znaju. Sve ostalo je dizanje prasine.. No, najveca komedija je ovo sa tuzilastvom...ha,ha...kao Srbija ima tuzilastvo...vodje navijaca sa 100 krivicnih dela na ulicama.. Hajde, budite bar jednom ozbiljni. Vi blage veze nemate ko je zapravo Vazura u ovoj drzavi. Ima vremena. Saznacete.

Djordje

pre 3 godine

U tuziilastvu ima kriminalaca i to je ocigledno i do god se tuzilastvo ne ocisti od korumpiranih i zasticenih kriminalaca nece biti mira ni na ulicama! Zato cistka treba poceti od njih pa onda sve ostalo! Sta vredi policiji da hapsi kriminalce kad ih ovi odmah pustaju na slobodu!

tadija64ZEMUN

pre 3 godine

vrlo prosto,pohapsiti sve u tuzilastvu ko ne radi posao po zakonu i ekspresno ih poslati na robiju,zato sto svi oni misle da su bogom dani i da su uhvatili boga za onu stvar i da im niko nista ne moze

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija