• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

22.10.2020

09:18

SLAĐANA PRILAZILA LJUDIMA NA ULICI I VARALA IH IZGOVARAJUĆI JEDNU REČENICU Policija u njenoj kući zatekla neverovatan prizor

Vesti

SLAĐANA PRILAZILA LJUDIMA NA ULICI I VARALA IH IZGOVARAJUĆI JEDNU REČENICU Policija u njenoj kući zatekla neverovatan prizor

Podeli vest

Imala razrađen sistem prevare!

Austrijska policija otkrila je na koji način je uhapšena Slađana J. (50), vračara iz Srbije, mesecima varala naivne ljude i ojadila ih za desetine hiljada evra.

Slađana je, kako prenose austrijski mediji, bila aktivna kao "vidovita" širom ove zemlje, a svojim žrtvama je obaćavala isceljenje i oslobađanje od psovki, piše sajt "Kosmo". Ona je ovakvom prilikom ukrala velike količine novca, kao i zlato i nakit u vrednosti od nekoliko desetina hiljada evra!

Policija je istragu protiv "vidovite Srpkinje", započela u maju ove godine. Prema saznanjima, ona je svoje "žrtve" birala na javnim mestima, a uglavnom se obraćala ženama, navodi Blic."Osećam da imate ozbiljnih problema. Žao mi te je", bila je njena standardna rečenica kojom je vešto prilazila ženama, prenose austrijski mediji.

Kako navode, ona im je obećavala "oslobađanje od problema" i mnogi su pali na ovaj trik.

Tokom istrage ona je osumnjičena za najmanje dva slučaja obmane. Navodno je od jedne žrtve uzela nekoliko stotina evra, a drugoj žrtvi čak nekoliko hiljada evra, kao i zlatnike u vrednosti od oko 30.000 evra.

Nakon objavljivala vesti o njenom hapšenju, policiji su se javile i druge žrtve.

Foto: Reuters

 

Tamošnje državno tužilaštvo naredilo je da se pretrese njena kuća gde je živela. Tamo je nađen veliki broj dragocenosti poput nakita, zlata, srebra i drugih kovanica, kao i velika suma švajcarskih franaka.

Bez obzira na to da li su bili u pitanju zdravstveni ili partnerski problemi, vračara je uveravala svoje žrtve da će svi problemi nestati uz njenu pomoć. Koristila je rižino ulje da se oslobodi prokletstva.

Pojedinačne "seanse", kako pišu austrijski mediji, naplaćivala je po nekoliko stotina evra.

Jedna od njenih žrtava bila je i poznata bivša skijašica, koja je višestruko osuđivanoj varalici dala skupocenu kolekciju zlatnika u zamenu za njenu pomoć.

Iako se svojim žrtvama predstavljala kao skromna žena koja samo želi da im pomogne, istina je bila sasvim drugačija. Dok je Slađana pričala da ona sa osam članova porodice zapravo živi od socijalne pomoći, ona je spavala u vili u Gerasdorfu, pišu austrijski mediji.

Kako navode, njenom bahaćenju tu nije bio kraj. U garaži je imala parkirana skupa kola poput "poršea", "mercedesa" i dva "audija".

Policija sumnja da je ova vračara iz Srbije isti "posao" radila i u Švajcarskoj i Južnoj Nemačkoj.

Slađana se nalazi u pritvoru i na sudu će odgovarati zbog prevara koje je izvela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija