• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

07.11.2020

09:48

JEZIVI DETALJI LJILJANINOG UBISTVA Krenula u Kanadu, nađena mrtva na temelju kuće: Pravi šok usledio je kada su PREGLEDALI NJENE BANKOVNE RAČUNE

Vesti

JEZIVI DETALJI LJILJANINOG UBISTVA Krenula u Kanadu, nađena mrtva na temelju kuće: Pravi šok usledio je kada su PREGLEDALI NJENE BANKOVNE RAČUNE

Podeli vest

Obdukcija utvrdila jezive detalje.

Kanađanka srpskog porekla Ljiljana Simić (54) najverovatnije je udavljena šakama, moguće i nekim drugim pogodnim mehaničkim oruđem - navodi se u odluci Apelacionog suda kojom je produžen pritvor Radomiru Deliću osumnjičenom za učešće u zločinu.

Zbog ubistva Simić uhapšeni su i Dragan Todić iz Herceg Novog, koji se tereti da je pomogao u zločinu i Zoran Marić koji se sumnjiči da je direktni ubica.

Deliću je pritvor produžen na osnovu prikupljenih dokaza tokom istrage, piše "Pobjeda".

Iako se u samom početku mislilo da je telo Ljiljane Simić, nakon što je ubijena i zapaljeno, obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje. Uz to, polomljene su joj obe vilice.

– Osnovana sumnja da je D. R. počinio ubistvo proizilazi iz uviđajne dokumentacije i materijalnih dokaza pronađenih na licu mesta na lokalitetu zaseoka Lazarica – selo Mokrina, opština Herceg Novi, kad je na toj lokaciji u neposrednoj blizini betonskog pravougaonika nalik na temelje, na kamenju pronađeno telo ženske osobe u ležećem položaju. Osnovana sumnja proizilazi i iz navoda iz odbrane okrivljenog D. R. koji ne spori da je kritične prilike došao sa okrivljenim M. Z. i sada pokojnom Lj. S. na navedeno mesto, nakon čega je prema instrukcijama okrivljenog M. Z. stajao na delu livade između makadamskog puta i mesta na kojem su se nalazili pokojna S. Lj. i okrivljeni M. Z, te tom prilikom sa mesta na kojem je stajao, osmatrao prostor u pravcu makadamskog puta, kako bi pazio da neko ne naiđe za vreme dok je okrivljeni M. Z. zadavao udarce i lišio je života - obrazloženo je u odluci.

Kako je pojašnjeno, osnovana sumnja proizilazi i iz obdukcionog zapisnika u kojem se navodi da je smrt Simić nasilna, "nastupila usled zatezanja vrata".

U odluci je navedeno i da je Deliću pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva.

Foto: Printskrin Facebook

LJIljana Simić

– Zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva za slučaj da se nađe na slobodi, sud je pravilno cenio težinu krivičnog dela koje mu se stavlja na teret predmetnom naredbom o sprovođenju istrage VDT-a u Podgorici i visinu kazne na koju eventualno može biti osuđen u konkretnom slučaju i to što je strani državljanin – Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u V. (BiH). Ovo sve ukazuje da ima razvijene socijalne veze van teritorije Crne Gore od kojih bi mogao zatražiti i dobiti pomoć u slučaju bekstva i skrivanja – obrazloženo je iz suda.

Podsetimo, Simićeva je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gde je živela poslednjih šest meseci, krenula u Kanadu gde je provodila ostatak godine. Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik. Neposredno pre dogovorenog polaska prijateljica je pozvala, ali joj je telefon bio isključen.

Prijateljica Simićeve, nakon više pokušaja da je dobije, obavestila je policiju. Organizovana je potraga u koju se uključila i porodica ubijene žene. Utvrđeno je da se Simić nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu, ali potraga za njom nije davala rezultat. Dve nedelje od njenog nestanka, ljudi koji su pošli da beru drva pronašli su telo Simić u okolini Herceg Novog.

Kao direktni izvršilac u Foči, po međunarodnoj poternici Crne Gore, uhapšen je Zoran Marić. Uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo da iz Foče beži prema Bosni. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet, ali i druge predmete i tragove koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Ljiljana je u Crnu Goru doputovala u junu, jer je želela da proda stan u Kotoru koji je kupila pre nekih pet godina. Istovremeno, dala je na prodaju i kuću u Kanadi i upravo je zbog toga rezervisala let za 6. septembar. A porodica je htela da je iznenadi i planirali su krštenje njenog prvog unučeta, čim ona sleti na tlo ove zemlje Severne Amerike.

Porodica je, nakon što se Ljiljana nije pojavila u Kanadi, izvadila izveštaj sa njene viza kartice i ustanovili su da je mesečno trošila 3.000 do 4.000 dolara. Šok je usledio kada su videli da je u avgustu potrošila čak 17.000 dolara, pri čemu je veću sumu podigla sa bankomata. Uz to kada su saznali da je neposredno pred planirani povratak od brata zatražila da joj pošalje 500 evra. Kako je neko nekoliko puta ukucavao pogrešan PIN, a na računu je stigla do limitirane sume, centar joj je blokirao karticu.

Međutim, lokacije na kojima je pokušano podizanje novca, tačnije snimci sigurnosnih kamera, pomogle su istražiteljima u identifikaciji osumnjičenih prvo za njen nestanak, a kasnije i za ubistvo Ljiljane Simić. Pored toga nađen je i Ljiljanin džip, koji je Marić prodao jednom Nikšićanu, navodeći da je "ona otišla u Kanadu i da se više nikada neće vratiti u Crnu Goru".

Ljiljana je rođena u Lipljanu, a mladost je provela u Kragujevcu, gde joj i danas živi dosta rođaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 3 godine

Kada ce jednom da se donese zakon da ako se dokaze da je ubica treba I Sam da Bude osudjen na smrt, zalosno je za zrtve, kriminalcima je sve jedno tri ili pet godina robije, smrt za ubice je prava osuda

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija