• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

16.11.2020

13:55

STOPIRANA OPTUŽNICA PROTIV DIREKTORA STARAČKOG DOMA: Pokušao da sakrije masovnu zarazu, od korone preminula 51 osoba

Vesti

STOPIRANA OPTUŽNICA PROTIV DIREKTORA STARAČKOG DOMA: Pokušao da sakrije masovnu zarazu, od korone preminula 51 osoba

Podeli vest

Viši sud u Nišu naložio je Višem javnom tužilaštvu da donese naredbu o dopuni istrage protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra Milana Stevanovića (47) koji se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi.

On se sumnjiči za nepreduzimanje mera za spečavanje širenja zaraze kovid 19 u toj ustanovi socijalnog staranja usled čega je preminula 51 osoba.

Više javno tužilaštvo je protiv Stevanovića podiglo optužnicu 7. oktobra na koju su odgovorili njegovi branioci navodeći činjenice i okolnosti zbog kojih optužnicu smatraju nepravilnom.

U odgovoru na optužni akt predložili su da veće Višeg suda u Nišu optužnicu vrati Višem javnom tužilaštvu na dopunu istrage.

Veće Višeg suda pristupilo je ispitivanju optužnice i nakon izvršenog uvida u spise predmeta ustanovilo da je u tom krivičnom predmetu potrebno razjašnjenje stanja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužnice zbog čega je potrebno dopuniti istragu.

Više javno tužilaštvo ima rok od tri dana od dana prijema odluke Višeg suda da donese naredbu o dopuni istrage. Za krivično delo za koje se Stevanović tereti zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora. On se od hapšenja u aprilu mesecu nalazi u pritvoru.

4 KOBNE ODLUKE Šta je sve pogrešno uradio direktor u Nišu i tako pomogao da se desi ono čega su se SVI U SRBIJI NAJVIŠE PLAŠILI



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija