• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

24.11.2020

22:10

UZEO 5.000 EVRA I KOKAIN ZA UBISTVO ŠKALJARCA! Otkrivamo detalje mafijaškog ubistva na Novom Beogradu! Ubica iz Belvila je klinac od 20 godina!

Vesti

UZEO 5.000 EVRA I KOKAIN ZA UBISTVO ŠKALJARCA! Otkrivamo detalje mafijaškog ubistva na Novom Beogradu! Ubica iz Belvila je klinac od 20 godina!

Podeli vest

Policija je na osnovu DNK tragova i snimaka sigurnosnih kamera identifikovala mlađeg navijača koji je ubio Bojana Mirkovića. Pomagali mu Bojan K. i Ivan N., koji su 10 dana pratili žrtvu preko GPS lokatora

Mladić (20) iz Beograda, bivši robijaš i pripadnik jedne navijačke grupe, osumnjičen je da je 12. novembra u naselju Belvil na Novom Beogradu ubio Bojana Mirkovića (34), saradnika zloglasnog crnogorskog "škaljarskog klana", saznaje Informer! Ubica je identifikovan na osnovu DNK tragova i snimaka sigurnosnih kamera.

Kako je utvrđeno istragom, ubici su pomagali Beograđanin Bojan K. (37) i Ivan N. (39), rodom iz Nikšića, sa prebivalištem u Beogradu, koji su uhapšeni u subotu. Oni se sumnjiče da su postavili GPS lokator ispod Bojanovog auta i pratili ga deset dana pre zločina.

Praćenje

Inspektori nisu odmah hteli da uhapse Bojana i Ivana, pratili su ih neko vreme kako bi ih oni doveli do ubice
Izvor iz istrage

 

Pobegao iz zemlje?

Izvor blizak istrazi kaže da je Ivan nabavio GPS lokator, a da je Bojan K. postavio tu napravu ispod Mirkovićevog auta, nakon čega ga je pratio.

- Ivan i Bojan K. su sve to vreme bili u stalnoj vezi sa ubicom, koji je pripravan čekao da krene u akciju. Kobnog dana, 12. novembra, ubica je sačekao Mirkovića, koji je dovezao svoj auto u garažu zgrade u Belvilu, i izrešetao ga je sa osam metaka, a zatim je pobegao biciklom - rekao je naš izvor.

Inspektori su, kaže naš sagovornik, vrlo brzo identifikovali Ivana i Bojana K. kao saučesnike.

- Međutim, nisu hteli odmah da ih uhapse. Pratili su ih, očekujući da će ih Ivan i Bojan K. u jednom trenutku odvesti do ubice, ali se to nije desilo. Pošto je već bilo izvesno da je ubica ilegalno pobegao iz Srbije, u subotu su uhapšeni Ivan i Bojan K. - objasnio je naš izvor, i dodao da Ivan nije odranije poznat policiji, dok je Bojan privođen zbog tuče:

8

metaka je ispaljeno u Bojana Mirkovića

 

- Što se tiče Mirkovićevog ubice, on ima debeo dosije u policiji, više puta je osuđivan za razna teška krivična dela i pripadnik je jedne navijačke grupe. Ti navijači su praktično vojnici zloglasnog "kavačkog klana", koji je u žestokom krvavom ratu sa "škaljarskim klanom" već šest godina.

Operativna saznanja govore da je ubistvo u Belvilu plaćeno sa 5.000 evra u kešu i većom količinom kokaina.

Završio fakultet

Podsetimo, Mirković je navodno bio blizak sa Aleksandrom Šarcem (35), koji je likvidiran 17. oktobra u garaži šoping-mola "Ušće" na Novom Beogradu.

- Obojica su se sumnjičili da su radili za "škaljarski klan" tako što su obezbeđivali automobile i logistiku u nekim krivičnim delima. Veruje se da su obojica ubijeni u ratu sa "kavačkim klanom" - kazao je naš izvor.

Inače, Mirković je rodom sa Kosova, ali se davno sa roditeljima i bratom preselio u Beograd. Živeli su u naselju Karaburma, ali se Bojan potom preselio u Belvil. Završio je Fakultet za bezbednost, a povremeno je radio kao šef obezbeđenja u pojedinim beogradskim noćnim klubovima. 

Advokati: Bojan i Ivan se ne poznaju

Advokat Miloš Paligorić, koji zastupa Bojana K., kazao nam je da se njegov branjenik tereti za teško ubistvo i da je na saslušanju pred tužiocem negirao učešće u ubistvu Bojana Mirkovića.

- Moj branjenik se sam predao kada je čuo da ga policija traži. Do tada nije ni znao da je počinjeno ubistvo u Belvilu. Svuda je išao svojim kolima, a vi znate da je grad prekriven kamerama. Da je hteo nešto da sakrije, ne bi išao svojim vozilom. Bojan u vreme ubistva nije bio u Beogradu i nema nikakve veze sa Crnom Gorom - rekao je Paligorić.

Na naše pitanje kako je Bojan povezan sa drugim osumnjičenim Ivanom N., Paligorić je odgovorio da se njih dvojica ne poznaju.

Advokat drugog osumnjičenog, Ivana N., koji je na saslušanju takođe negirao krivično delo, isto tako je rekao da njegov klijent ne poznaje Bojana K.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59