• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

01.12.2020

22:03

MILOŠ JE SEKIROM UBIO OCA, MAĆEHU, TRUDNU SESTRU I POLUSESTRU, a sada je utvrđeno DA LI JE BIO URAČUNLJIV u vreme zločina! Preti mu...

Vesti

MILOŠ JE SEKIROM UBIO OCA, MAĆEHU, TRUDNU SESTRU I POLUSESTRU, a sada je utvrđeno DA LI JE BIO URAČUNLJIV u vreme zločina! Preti mu...

Podeli vest

Miloš Ilić (22), koji je u maju sekirom ubio oca, maćehu, trudnu sestru (18) i polusestru (12), bio je uračunljiv u vreme zločina. Monstrum je iskasapio porodicu jer je mrzeo maćehu i jer nije bio zadovoljan džeparcem

Miloš Ilić (22), koji je 10. maja u Leskovcu sekirom ubio oca Predraga (45), maćehu Danijelu (43), trudnu sestru Anu (18) i polusestru Saru (12), bio je uračunljiv u vreme stravičnog masakra! Monstrum je iskasapio porodicu jer je patološki mrzeo maćehu, ali i zato što nije dobijao od oca pare za provod.

 

Strašno

Masakr je preživeo samo Predragov mlađi sin (15), koji je zbog duševne bolesti smešten u ustanovu socijalnog staranja
Rođak

 

Prva žena bolesna
U Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu potvrđeno nam je da je protiv Miloša podignuta optužnica za teško ubistvo.
- Okrivljenom preti kazna zatvora od najmanje 10 godina do maksimalno doživotne robije. Ova kazna propisana je za onog ko sa umišljajem ubije jednu ili više osoba, a ne radi se o ubistvu na mah, ubistvu deteta pri porođaju ili ubistvu iz samilosti - objasnili su u tužilaštvu.


Miloš je, inače, iskasapio porodicu u iznajmljenoj kući u centru Leskovca, gde su se preselili iz rodnog sela Granica u okolini Bojnika. Pomahnitali mladić je najpre sekirom napao oca, koji je pokušao da ga zaustavi, ali nije uspeo. Kad je dokrajčio oca, Miloš je nasrnuo na ostale članove porodice.
Predragov rođak nam je posle zločina ispričao da su Iliće oduvek pratile beda i nesreća.
- Predrag je sa prvom ženom dobio troje dece, Miloša, Saru i još jednog dečaka (15), koji je zbog duševne bolesti smešten u ustanovu socijalnog staranja. Samo je taj dečak, sticajem okolnosti, preživeo masakr. Predrag je u međuvremenu napustio prvu ženu jer nije mogao da se nosi sa njenom psihijatrijskom bolešću - priča rođak.

Foto: Privatna arhiva


Predrag se, prema rečima rođaka, posle razvoda potucao sa decom jer nije imao stalno zaposlenje i često je menjao stanove, pošto nije mogao da ih plaća.
- Sa Danijelom je počeo da živi 2007. i sa njom je dobio Saru. Međutim, sa rođenjem tog deteta, njihovi porodični problemi su postali još veći, zato što se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršao. Predrag je, pokušavajući da sačuva brak, žmurio na to kako se Danijela odnosila prema Milošu i Ani, a ponašala se, što naš narod kaže, zaista maćehinski - kazao je rođak.


Danijela je, kaže on, bila bahata i neljubazna, kritikovala je Predraga što ne zarađuje dovoljno i prigovarala mu da radi samo za sebe.
- Bog da joj dušu prosti, o mrtvima bi trebalo samo dobro govoriti, ali ona zaista nije bila ni brižna supruga ni pažljiva maćeha. U kući nije ništa radila, večito je bila na Fejsbuku. Znam da je ostavila troje dece iz prvog braka, od kojih je jedno invalid i pošla je za Predraga... Pa kako bi mogla da brine o njegovoj deci kada je svoju napustila - ogorčen je Predragov rođak.

Tempirana bomba
Govoreći o Milošu, rođak ističe da je on stalno bio nezadovoljan jer nije imao dovoljno para za provod i bio je ljut na oca zato što mu nije davao željeni džeparac. Rođak je bio ubeđen i da je Miloš, pored svega toga, nasledio psihijatrijsku bolest od majke i da je bio "tempirana bomba".
Međutim, Miloševo psihijatrijsko veštačenje je tokom istrage pokazalo da je bio uračunljiv i svestan svojih postupaka u trenutku zločina. Zato je protiv njega podignuta optužnica za teško ubistvo, a nije podnet zahtev za izricanje mere obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi. 

Anin dečko nije hteo da prizna dete

Ono što ovaj zločin čini još tragičnijim jeste to što je Miloševa sestra Ana bila u osmom mesecu trudnoće. Kako su kazali rođaci porodice, ona je zatrudnela sa jednim mladićem iz Smederevske Palanke, ali on ju je ostavio čim je saznao da je trudna i odbijao je da prizna dete.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija