• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.12.2020

10:57

POMAHNITALI STARAC SUPRUGU PRVO TUKAO ŠTAPOM, A ONDA JE GOLIM RUKAMA ZADAVIO! Draganov postupak zaprepastio sve u selu

Vesti

POMAHNITALI STARAC SUPRUGU PRVO TUKAO ŠTAPOM, A ONDA JE GOLIM RUKAMA ZADAVIO! Draganov postupak zaprepastio sve u selu

Podeli vest

Dragan L. (84) iz naselja Zlatar u Aranđelovcu u četvrtak je pretukao i golim rukama zadavio suprugu Georginu L. (84) u porodičnoj kući!

Pomahnitali starac, kad je shvatio šta je uradio, pozvao je unuka i molio ga da pomogne Georgini, da pokuša da je spasi, ali bilo je kasno. Po dolasku policije Dragan se mirno predao i priznao je zločin.

Motiv nepoznat

Izvor iz istrage kaže da je motiv stravičnog ubistva za sada nepoznat.
- Dragan je samo rekao da se u četvrtak uveče posvađao sa suprugom, nije kazao oko čega su se sukobili. Kazao je da je u besu dohvatio štap i počeo da je bije, a onda ju je zgrabio za vrat i stezao dok nije prestala da diše. Posle nekoliko minuta, kad je video da se Georgina ne pomera, pozvao je unuka. Rekao mu je šta je uradio i molio ga da pomogne nesrećnoj Georgini, ali unuk je odmah pozvao policiju. Patrola je zatekla Dragana ispred kuće, a u hodniku je bio Georginin leš - kazao je naš izvor.
Prema njegovim rečima, staričino telo je poslato na obdukciju, koja je pokazala da je uzrok smrti gušenje. Na telu je bilo povreda od udaraca motkom, ali je utvrđeno da te rane nisu bile fatalne.
Meštani naselja Zlatar u šoku su zbog stravičnog zločina. Draganova i Georginina kuća je malo izdvojena, tako da niko od komšija nije mogao da čuje krike nesrećne starice.
Komšinica ovog bračnog para ispričala nam je da su oni bili mirni i dobri ljudi i ništa nije slutilo na tragediju.
- Nikad nisam čula da je Dragan maltretirao Georginu, niti je policija ikada bila kod njih. Njih dvoje su bili povučeni, nisu se mnogo družili s komšijama, ali delovali su kao skladan par. Više decenija su proveli u braku, ne mogu da verujem da se sve tako završilo - rekla je komšinica.

Ide na veštačenje
Draganu je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden kod nadležnog tužioca radi saslušanja. Dok traje istraga, Dragan će, po svemu sudeći, biti upućen na psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv tokom zločina i da li je sposoban da prati sudski proces. Ukoliko se utvrdi da je bio neuračunljiv, biće poslat na obavezno lečenje u zatvorsku bolnicu.
U suprotnom, odgovaraće na sudu za teško ubistvo, za šta mu preti višegodišnja robija, možda i doživotna.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija