• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.12.2020

13:55

Carinici na Batrovcima naredili Iračaninu da izuje čarape, a onda skoro da nisu poverovali svojim očima u ono što vide /Foto/

Vesti

Carinici na Batrovcima naredili Iračaninu da izuje čarape, a onda skoro da nisu poverovali svojim očima u ono što vide /Foto/

Podeli vest

Samo dan nakon što su carinici na prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja preko 50.000 evra ušivenih u postavu džempera i službenici na prelazu Gradina su bili uspešni u otkrivanju neobičnog deviznog prekršaja, otkrivši putnika koji je u čarape i jaknu sakrio preko 80.000 evra.

Neprijavljene devize su otkrivene kada je oko 10 časova na red za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz Srbije pristigao mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim su ka Iraku putovala dvojica putnika. 

Putnici u automobilu bili su 23-godišnji i 53-godišnji državljani Nemačke, iračke nacionalnosti, koji su se iz Nemačke preko Srbije uputili ka svom rodnom gradu na severu Iraka.

Na postavljeno pitanje da li imaju nešta da prijave za carinsku kontrolu i koliko deviza nose sa sobom, izjavili su da imaju samo lični prtljag i oko 4.000 eura.

Foto: Uprava Carina

Novac je bio sakriven u odeći

 
Sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su se odlučili za detaljnu kontrolu vozila, prtljaga i putnika, tokom koje među ličnim stvarima nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. 

Međutim, detaljnom kontrolom starijeg putnika, otkriveno je da on u čarapama i jakni koje nosi na sebi krije ukupno 83.410 eura. 

Na pitanje carinika da li je taj novac prijavio na ulazu u zemlju i da li poseduje potvrdu o unosu, putnik je rekao da to nije slučaj.

Kod njega je pronađeno 5 novčanica od 500 evra, 292 novčanice od 200, 25 novčanica od 100 i jedna od 10 evra. Reč je o ukupnom iznosu od 83.410 evra od kojih je po 10.000 hiljada vraćeno njemu i njegovom saputniku, dok je do okončanja prekršajnog postupka privremeno zadržana suma od 63.410 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Carinici pune budzet vise su zaplenili para od stranaca nego sto je cela privreda zaradila za ovu godinu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija