• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

22.12.2020

12:14

FATALNA MISICA SMESTILA KUMU SAČEKUŠU Darko Elez bio je umešan u sukob po kome bi mogao da se SNIMI TRILER

Vesti

FATALNA MISICA SMESTILA KUMU SAČEKUŠU Darko Elez bio je umešan u sukob po kome bi mogao da se SNIMI TRILER

Podeli vest

Darko Elez uhapšen je danas u Beogradu, a uz njegovo ime često su se pominjala još dva - Slobodanka Boba Tošić i Đorđe Ždralo. Reč je o misici i njegovom kumu, a svo troje ih povezuje scenario dostojan holivudskog filma.

Od poznate misice i "Plejboj" zečice do Interpolove poternice, put fatalne Slobodanke Bobe Tošić čije se ime nalazi u vrhu Interpolovog spiska najtraženijih, bio je pun filmskih obrta, a zločin zbog kog je osuđena u Bosni i Hercegovini pravi je presedan.

Slobodanka Tošić postala je najtraženija žena na Balkanu nakon što je optužena (a kasnije i osuđena) da je kao članica grupe Darka Eleza pomogla u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva.

Foto: Public

Darko Elez

Sve je počelo u zatvoru

Međutim, samom pokušaju ubistva prethodila je holivudska priča - Slobodanka je odlazeći u posetu svom dedi u jednom zatvoru, upoznala Đorđa Ždrala, mladića koji se u tom trenutku iza rešetaka nalazio zbog ubistva bračnog para u BiH. Upravo u zatvoru, ali nekoliko godina ranije, upoznao je i Darka Eleza, sa kojim će se i okumiti nakon izlaska na slobodu.

Ždrale i Elez su na slobodi formirali dve krimi-grupe koje su delovale na teritoriji Istočnog Sarajeva, a bavili su se krađama i razbojništvima, ali i najtežim krivičnim delima kao što su otmice, pokušaji ubistva i ubistva...

Uzajamno su se poštovali, a sarajevski inspektori i danas prepričavaju da su delili dve osobine - dobru organizovanost i surovost.

Pričalo se i da je Ždrale imao dobre policijske veze, ali da je i pored toga često bio privođen na razgovore.

Foto: printscreen

Slobodanka je i dalje na Interpolovoj poternici

Po izlasku iz zatvora u proleće 2006. Ždrale se obratio kumu Elezu za pomoć, da ga "pogura" dok se ne snađe pošto je duži vremenski period bio u zatvoru. Tražio je da mu Elez da deo novca koji je prethodno "zaradio" krađom banke.

- Elez je to shvatio kao izvesni vid reketa, odbio je taj zahtev i od tog momenta oni više nisu u dobrim odnosima. Đorđe je navodno naredio Elezu da se iseli iz Istočnog Sarajeva i od tada počinje njihov sukob - ispričao je jedan sarajevski inspektor svojevremeno.

Tu na scenu stupa Slobodanka Boba Tošić.

Pokušaj ubistva Ždrala

Mnogi su smatrali da sukob oko novca nije jedini razlog zbog kog su kumovi postali krvni neprijatelji, govorkalo se da je dobrog udela imala i nekadašnja misica, Slobodanka Boba Tošić. Te 2006. godine, Slobodanka je u SMS poruci zamolila Ždrala da je odveze kod drugarice po skripte, što je ovaj i učinio.

Kada su došli na lice mesta, izašla je iz automobila a dve osobe otvorile su vatru na auto u kom je ostao Ždrale. Kako je i sam ispričao posle napada, video je Slobodanku kako rukom prekriva usta a onda su se začuli pucnji.

Za dlaku izbegao smrt

Đorđe Ždralo izvukao je živu glavu samo zahvaljujući tome što se puška jednom od napadača zaglavila. Uzvratio je hicima i ranio Strahinju Rašetu, koji je po optužnici koja je kasnije podignuta, dobio zadatak od Eleza da ga likvidira. Rašeta je dve godine kasnije nastradao kad je pokušao da postavi eksploziv ispod vozila.

Foto: MUP Srbije

Hapšenje Darka Eleza

Iako ranjen, Ždrale je uspeo da ode do obližnjeg kafića čiji je vlasnik njegov prijatelj (koji je kasnije ubijen) a potom u bolnicu u kojoj je proveo samo jednu noć, strahujući za svoj život.

Tošićeva je uhapšena u policijskoj akciji "Lutka", zajedno sa pripadnicima grupe Darka Eleza, koji je u više postupaka označen kao vođa jedne od najvećih balkanskih kriminalnih grupa.

Osuđena je na dve i po godine zatvora a pre nego što je dobila poziv da se javi na izdržavanje kazne, pobegla iz rodnog Han Pijeska, gde je bila u kućnom pritvoru. Zanimljivo je, a ujedno i paradoksalno, da je i pored ovakve presude Tošićevoj, Elez pred Apelacionim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za podstrekivanje na ubistvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija