• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

11.01.2021

10:08

MONSTRUOZAN ZLOČIN, BIO JE ŽRTVA VIŠESTRUKOG SILOVANJA: Obljubili dečaka sa psihičkim problemima, poslednji put PO DOLASKU SA LEČENJA

Vesti

MONSTRUOZAN ZLOČIN, BIO JE ŽRTVA VIŠESTRUKOG SILOVANJA: Obljubili dečaka sa psihičkim problemima, poslednji put PO DOLASKU SA LEČENJA

Podeli vest

Žrtva silovanja ima tri dijagnoze psihičkog poremećaja i više puta je stacionarno lečen u specijalizovanim ustanovama

Na suđenju N. S. (21) iz okoline Kladova, koji se tereti da je pre dve godine više puta silovao dečaka, tada trinaestogodišnjaka, veštaci su se izjasnili da je počinilac u trenutku izvršenja zločina bio na intelektualnom nivou mladića od 17, a žrtva deteta od 10 godina.

Međutim, njihov nalaz su osporili stručni savetnici, psiholog i psihijatar, uz obrazloženje da je nalaz veštaka manjkav, nejasan i nedorečen.

Zbog toga sada Viši sud u Negotinu treba da odluči da li će prihvatiti ili odbiti nalaze i naložiti novo veštačenje, koje treba da pokaže i da li bolesni dečak spada u kategoriju nemoćnih lica. U tom slučaju, umesto maksimalnih pet, N.S. bi mogao biti osuđen na najmanje 10 godina zatvora.

Zbog toga sada Viši sud u Negotinu treba da odluči da li će prihvatiti ili odbiti nalaze i naložiti novo veštačenje, koje treba da pokaže i da li bolesni dečak spada u kategoriju nemoćnih lica. U tom slučaju, umesto maksimalnih pet, N. S. bi mogao biti osuđen na najmanje 10 godina zatvora.

Dečak ima tri dijagnoze psihološkog poremećaja

Žrtva silovanja ima tri dijagnoze psihičkog poremećaja i više puta je stacionarno lečen u specijalizovanim ustanovama.

Njega je, uz primenu sile, podmetanja grlića slomljene flaše pod grlo i pretnjom da će mu pobiti porodicu, obljubio i komšija D. S. (38). A on je, kako je ustanovljeno 2018, silovao i jednog devetogodišnjaka iz susednog sela, zbog čega je pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora.

Kada se dečak vratio sa lečenja iz Beograda, obljubio ga je i N. S., kome se sada sudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija