• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

12.01.2021

12:12

PIJANAC I LUDAK ISKLJUČENI IZ SAOBRAĆAJA: Prvi je vozio sa 2,8 promila ALKOHOLA U KRVI, drugi jurio 100 km/h BRŽE OD OGRANIČENJA!

Vesti

PIJANAC I LUDAK ISKLJUČENI IZ SAOBRAĆAJA: Prvi je vozio sa 2,8 promila ALKOHOLA U KRVI, drugi jurio 100 km/h BRŽE OD OGRANIČENJA!

Podeli vest

Na teritoriji Niša tokom jučerašnjeg dana policija je otkrila i procesuirala 101 saobraćajni prekršaj, sačinili su 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

Od ukupnog broja prekršaja posebno se izdvaja izmerena brzina kretanja vozila od 146,9 km/h, na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila.

Kako saznajemo, muškarac koji je divljao niškim ulicama je dvadesetdvogodišnji N.R.

- Policijski presretač pratio je vozilo "BMW" od Sremske ulice, Bulevarom Zorana Đinđića do Vojne bolnice gde je zaustavljen, zbog prekoračenja dozvoljene brzine. Njemu će u skraćenom prekršajnom postupku biti izrečena kazna - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem

U Knjaževačkoj ulici zatečen je vozač koji je imao 2.18 promila alkohola u krvi. Radi se o bugarskom državljaninu, koji je odveden na trežnjenje.

Foto: Tanjug

 

Oba prekršioca saobraćajnih propisa su odmah privedena niškom Prekršajnom sudu koji im je izrekao kazne.

- Bugarskom državljaninu koji je zatečen za volanom sa 2.18 promila alkohola u krvi izrečena je kazna zatvora od 30 dana, kao i novčana u iznosu od 120.000 dinara.

Pijani vozač iz suda direktno u zatvor 

Vozac automobila koji je vozio sa 2.18 promila alkohola sproveden je po skracenom postupku kod sudije za prekrsaje. Osudjen je na 30 dana zatvora i 120.000 dinara. Odmah je poslat na izdrzavanje kazne

Što se tiče vozača koji je vozio brzinom od 146.9 kilometara na čas Bulevarom Zorana Đinđića i prošao kroz crveno svetlo, on je kažnjen sa 150.000 dinara, dobio je 21 kazneni poen čime mu je automatski poništena vozačka dozvola i izrečena mu je mera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od godinu dana - saopštio je Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku. Radi se o prvostepenim odlukama na koje se može uložiti žalba u roku od osam dana prekršajnom apelacionom sudu.

Foto: D.K.

 
Smenjen načelnik saobraćajne policije

Podsećamo, na jučerašnjem sastanku, koji je održao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu, analizirane su i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nezgode, a u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil.

Sastanku su prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

- Na sastanku je doneta odluka o smeni načelnika saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Smenjen je načelnik odeljenja saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić.

Odlučeno je da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na ulicama grada uz pomoć policijskih službenika iz drugih policijskih uprava.

Policijska uprava u Nišu će se obratiti rukovodstvu Grada Niša sa konkretnim predlozima kako bi se poboljšala saobraćajna infrastruktura u gradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 3 godine

Simbolicne kazne. Sta je to za te bahate likove? Nista. Povecati kazne a tretirati ih kao potencijallne ubice i obavezno oduzeti vozilo kojim su uradili prekrsaj ili krivicno delo.

Zoran2

pre 3 godine

U pravu si i neka napišu ime oca koji mu je kupio bmw jer neznam kad je zaradio tolike pare sa 22 godine starosti.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija