• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V.

18.01.2021

18:15

OPTUŽENOM ZA UBISTVO SMANJENA KAZNA: Siledžiju nasmrt pretukli motkama, ipak sud je pronašao olakšavajuće okolnosti

Vesti

OPTUŽENOM ZA UBISTVO SMANJENA KAZNA: Siledžiju nasmrt pretukli motkama, ipak sud je pronašao olakšavajuće okolnosti

Podeli vest

Apelacioni sud u Kragujevcu smanjio je prvostepenu kaznu sa 30, na 20 godina zatvora, za Dejana Stanojević (50) iz Mišljenovca, optuženog za ubistvo Saše Stokića (49) iz istog sela

Drugoj dvojici optuženih, Danijelu Stanojeviću (36) i Dejanu Stojkoviću (23) potvrđene su kazne koje iznose 20, odnosno 7 godina zatvora. 

Prvostepenu presudu protiv njih trojice u septembru je izreklo  Krivično veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković. Od dana hapšenja, optuženi se sve vreme nalaze u  pritvoru, odakle će biti upućeni na izdržavanje zatvorskih kazni.

Ovo ubistvo desilo se 11. oktobra 2018. godine, u pomoćnom objektu u  dvorištu kuće u kojoj je Saša živeo. Dvojica Stanojevića, inače stric i sinovac, motkom su ga tukli i ubili, dok im je Stojković mobilnim  telefonom osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo  struje.

Stokić je pre toga pretukao Danijelovog oca, pa su on i stric hteli da se osvete. Pozvali su i Stojkovića, jer je i on nedavno dobio batine od Stokića, koji ga je optuživao da mu je ukrao motor. Meštani  su rekli da je pokojni Saša bio dobar zidar, ali da je imao tešku narav, tukao ljude po selu, ali i ukućane.

Foto: M.V.

 

On je bio iz Šapina, a u  Mišljenovac je došao posle ženidbe, u kuću svoje supruge koja se zbog  njegovog nasilništva preudala u Kučevu, ali je posle ovog ubistva došla da organizuje sahranu, zajedno sa sinom. Saša je radio kao zidar i čistio je groblje, ali je imao epilepsiju i odao se alkoholu, pa je  živeo u teškoj bedi i prljavštini.

Njegovo telo nađeno je u krevetu,  usred krvi, sa crvima koji su mileli po njemu. U prvi mah mislilo se  da je preminuo prirodnom smrću, odnosno, da je zbog epilepsije pao i  teško se povredio. Međutim, obdukcija je pokazala da je zadobio više  povreda po glavi nanetih tvrdim predmetom. U blizini kuće policija je  kasnije otkrila drvenu motku kojom je ubistvo izvršeno.
 

Sudilo im se po starom zakonu

 

Trojici optuženih sudilo se po starom zakonu, koji predviđa maksimalne kazne od 30 i 40 godina. Ipak, dvojica su dobila po 20 godina, a ne maksimalne kazne, jer se one dosuđuju samo kod izuzetno teških krivičnih dela.

Sukob trajao duži period, svi su bili skloni nasilničkom ponašanju

Pokojni Saša bio je i u zatvoru zbog nasilničkog ponašanja. Optuženi  stric i njegov sinovac, takođe, policiji su poznati po nasilničkom  ponašanju. Stokićev sukob sa njima trajao je duži period, tako da je Danijelov otac zbog nasilničkog ponašanja i tuče sa pokojnim Stokićem  osuđen na zatvorsku kaznu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59