• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.02.2021

08:40

SASLUŠANJE VELJINE GRUPE I DALJE TRAJE Čeka se odluka o pritvoru

Vesti

SASLUŠANJE VELJINE GRUPE I DALJE TRAJE Čeka se odluka o pritvoru

Podeli vest

Saslušanje Veljka Belivuka (36) i pripadnika njegove grupe počelo je sinoć oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Oni su prethodno u tužilaštvo dovedeni pod jakim policijskim obezbeđenjem, sa destak vozila koja su ih uvezla u zgradu Specijalnog suda gde se nalazi sedište Tužilaštva za organizovani kriminal.

Na saslušanju mogu da se brane ćutanjem ili da iznesu odbranu, priznaju ili negiraju krivična dela u prisustuvstvu svojih advokata.

Koliko će trajati saslušanje, teško je proceniti jer ima 19 osumnjičenih koji treba da budu ispitani, a trajanje saslušanja zavisi od njihove odluke da li će pričati ili se braniti ćutanjem.

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti za koga će od 19 uhapšenih tražiti određivanje pritvora.

O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 



Većini njih danas ističe zadržavanje do 48 sati, pa se očekuje da do tada bude doneta i odluka o pritvoru.

Belivuk i drugih 18 uhapšenih sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka uhapšeni su i Marko Miljković (29), kao i V.D. (1974), A.V. (1981), M.B. (1984), D.T. (1982), N.S. (1987), N.L. (1979), M.T. (1987), V.G. (1982), F.I. (1991), S.L. (1985), B.K. (1987), V G. (1984), M.B. (1988), N.S. (1991), N.Ð. (1985), Ž.K. (1979) i N.J. (1971).

Mediji tvrde da je među uhapšenima i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Tokom jučerašnjeg dana izvršeni su pretresi na još nekim lokacijama i uhapšene su još tri osobe u Pančevu, koje se povezuju sa ovom grupom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BLOKIRANA TRASA, 22 VOZILA I SPECIJALCI POD PUNOM OPREMOM Ovako je Veljina ekipa privedena na saslušanje /VIDEO/
Hronika

BLOKIRANA TRASA, 22 VOZILA I SPECIJALCI POD PUNOM OPREMOM Ovako je Veljina ekipa privedena na saslušanje /VIDEO/

Pripadnici organizovane kriminalne grupe, koji su u četvrtak uhapšeni u zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, sinoć su iz SBPOK-a na Makišu privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

06.02.2021

08:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija