• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

09.02.2021

09:57

IMALI SU JEDNU ŠIFRU I DVA VAŽNA PRAVILA Ekipa Velje Nevolje neprijatelje "sklanjala" uvek na isti način, NAĐENI TRAGOVI OTKRILI UŽAS

Vesti

IMALI SU JEDNU ŠIFRU I DVA VAŽNA PRAVILA Ekipa Velje Nevolje neprijatelje "sklanjala" uvek na isti način, NAĐENI TRAGOVI OTKRILI UŽAS

Podeli vest

Nakon hapšenja Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, u javnost su isplivali detalji jezivih zlodela koje je činila njegova grupa.

Ova kriminalna organizacija imala je podmukao modus operandi kad god bi im se neko zamerio - žrtvu bi preko prijatelja mamili na sastanak, a onda bi je sproveli na tajnu lokaciju gde bi joj se izgubio svaki trag.

Čak 13 muškaraca nestalo je prošle godine bez traga u Beogradu, a kako se sada sumnja, iza svih tih nestanaka stoji ekipa Velje Nevolje. Nažalost, svi dokazi upućuju na to da nestali nisu više među živima i da su ubijeni na najmonstruoznije načine. Ono što je sada već jasno je da je svirepa Veljina kriminalna grupa do žrtava dolazila svaki put na isti način!

Foto: Predrag Milosavljević

Po razrađenom planu mamili žrtve: Velja Nevolja

"Vreme je da bude smaknut"

Kad god bi Belivukova ekipa ušla u sukob sa nekim i odlučila da je vreme da "bude smaknut", to je radila na isti način. Prvi korak uvek je bio namamiti žrtvu da krene na sastanak i da za to nikome ne kaže. Da bi ovo najlakše sproveli u delo, a da žrtva ne prijavi policiji ili povede pomoć, do svoje mete uvek su dolazili preko prijatelja. Neko iz Belivukove ekipe ko poznaje žrtvu pozvao bi tu osobu na tajni, "vrlo važan" sastanak. Smernice su bile iste: "mobilni telefon ostavi kod kuće da nas ne bi prisluškivali, dođi taksijem na dogovorenu lokaciju"... Kao jedna od šifri za sastanak bila je "idem da pogledam (ili kupim) auto". Nekoliko porodica nestalih mladića ispričale su policiji da su pre nestanka telefon ostavili kod kuće i rekli da idu s prijateljem da pogledaju kola. S tih sastanaka nikada se nisu vratili.

Milan Ljepoja je supruzi rekao istu šifru, seo u taksi, ostavio privatni telefon kod kuće, a sa sobom je poneo samo takozvanu specijalu, mobilni uređaj za komunikaciju sa malim brojem ljudi. Nekoliko sati kasnije telefon koji je imao sa sobom postao je nedostupan.

Foto: Printscreen

Snimak na kojem se vidi kako Ljepoja ulazi u kuću užasa, od kada mu se gubi svaki trag

Porodica i prijatelji su slično opisali i nestanak Jova Kecmana, beogradskog fitnes trenera kom se trag gubi u Malom Mokrom Lugu. I Kecman je kao i Ljepoja mobilni telefon ostavio kod kuće, po uputstvu organizatora sastanka, kako ne bi mogao biti lociran preko bazne stanice.

Mesto sastanka

Na mesto sastanka žrtva je uglavnom dolazila taksijem, i uglavnom su to bile lokacije poput Banovog Brda i Novog Beograda, parkinzi gde je neko od članova Belivukove ekipe dolazio drugim vozilom po žrtvu. Žrtva bi, ne sluteći ništa, ulazila u vozilo i odlazila na tajnu lokaciju gde "mogu da popričaju na miru". Neki su, poput Milana Ljepoje sami, svojim kolima dolazili do kuće u Ritopeku opasane visokim zidinama na sastanak, ne sluteći da iz ove kuće živi neće izaći.

Otkako je otkrivena Belivukova "kuća strave" pripadnici Žandarmerije nalaze se tamo i češljaju svaki pedalj terena u potrazi za tragovima i dokazima da su u njoj izvršavani najgori zločini. Ronioci pretražuju reku, psi tragači češljaju teren, forenzičari proveravaju sve tragove... Prema do sada poznatim informacijama pronađeni su brojni biološki i materijalni tragovi koji potvrđuju da su se u ovoj kući strave dešave najgore stvari.

Upravo u kuću u Ritopeku, koju pripadnici Žandarmerije obezbeđuju već četiri dana u kontinuitetu, Belivuk je dovodio skoro sve svoje žrtve. Na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera koje je izuzela policija, vidi se kako Ljepoja dolazi sa jedinim Belivukovim saradnikom, ulazi u kuću i iz nje više ne izlazi.

Foto: Zoran Sinko

Jedan od štekova otkriven je i u Banatskom Brestovcu

Jedna od lokacija na koju su odvođene žrtve je i kuća u Banatskom Brestovcu u kojoj je Belivuk imao i improvizovano strelište gde je sa saradnicima vežbao pucanje.

Belivuk je pažljivo birao skrivene lokacije na obodima grada za najmonstruoznije zločine - vikendice okružene njivama i šumom, kuće opasane visokim zidinama, uvek u blizini reke...

Veruje se da je ista sudbina zadesila i druge osobe čija su se imana našla na spisku nestalih, mada policija to još nije zvanično potvrdila.

Kiseline, tragovi krvi i spaljivanja...

Pretresom vikendice u Vrčinu nadomak Beograda, koju je takođe koristio Belivuk sa svojim ljudima, pronađeni su konkretni dokazi koji svedoče o počinjenim krivičnim delima, poput tragova krvi.

Pronađeni su i tragovi higijenskog sredstva za pranje i dezinfekciju, a u neposrednoj blizini vikendice u dvorištu je uočeno mesto na kom se mogu videti tragovi spaljivanja na zemlji.

Svi ovi tragovi ukazuju na to su Belivuk i njegovi ljudi, nakon što bi doveli žrtvu u vikendicu gde su je mučili, spaljivali tela ili ih rastapali u kiselini... Policija terene detaljno proverava, raskopava dvorište, pretražuje okolne šume jer se ne isključuje ni mogućnost da su tela svojih žrtvi zakopavali...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koroman

pre 3 godine

Zna se ko je Velju iz Rada doveo na JNA -i kada i zasto !Naravno ljudi iz fkcz i to vrlo bitni.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija