• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.02.2021

13:23

SUDIJA IZ LAZAREVCA UZELA MITO OD 2.000 EVRA! Angažovala muža da joj pomogne, EVO KAKO SE SVE ODIGRALO

Vesti

SUDIJA IZ LAZAREVCA UZELA MITO OD 2.000 EVRA! Angažovala muža da joj pomogne, EVO KAKO SE SVE ODIGRALO

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na pet godina zatvora sudiju Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlanu Stojanović zbog primanja mita od 2.000 evra, a njenog supruga Miroljuba Stojanovića koji joj je u tome pomogao na četiri i po godine zatvora.

Stojanovićevoj je izrečena i mera zabrane obavljanja poslova u pravosuđu od pet godina i oduzeta joj je imovinska korist stečena krivičnim delom od 2.000 evra.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena, odbijene su kao neosnovane sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz februara prošle godine.

Stojanović je osuđena jer je 8. novembra 2018. godine kao sudija Osnovnog suda u Lazarevcu posredno zahtevala i primila novčani iznos od R. M, da bi kao predsednik veća u postupku protiv V.M. optuženog za krijumčarenje ljudi, izvršila službenu radnju, koju ne bi smela izvršiti - da namerno unese bitnu povredu odredaba krivičnog postupka u pisani otpravak presude, koja bi po svom značaju prouzrokovala ukidanje presude.

To je uradila u cilju donošenja povoljnije odluke za okrivljenog u ponovljenom postupku, a suprug joj je pomogao da dođe do novca, dovevši u kuću R. M. gde mu je objašnjeno da za uslugu sudije treba da im preda 2.000 evra.

Pošto je R.M. otišao po novac i ponovo došao u kuću okrivljenih, predao je 2.000 evra Stojanoviću.

Stojanović je prema presudi, novac prebrojao i stavio ga u džep, gde je u navedenom iznosu i pronađen prilikom pretresa stana od strane pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

U obraloženju odluke o kazni, Apelacioni sud smatra da je prvostepeni pravilno cenio i olakšavajuće i otežavajuće okolnosti za Svetlanu Stojanović i njenog muža.

Od olakšavajućih okolnosti sudovi su imali u vidu da je “porodična žena i da ranije nije osuđivana”, a od otežavajućih “pobude iz kojih je delo učinjeno i jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra”.

Za Miroljuba Stojanovica kao olakšavajuću okolnost sudovi su cenili što nije nije osuđivan i da je porodičan covek, dok je od otežavajućih okolnosti cenio “visok stepen upornosti prilikom izvršenja dela i jačinu zaštićenog dobra”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 3 godine

Nije to jedini sudija koji uzima mito!!!Takvih koliko hocete!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija