• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.02.2021

08:11

JOŠ JEDNA SMRT KOJA SE POVEZUJE SA VELJOM NEVOLJOM Psi kod Sopota u plitkoj rupu OTKRILI TELO, A SKORO GODINU DANA KASNIJE, MISTERIJA JOŠ NIJE REŠENA

Vesti

JOŠ JEDNA SMRT KOJA SE POVEZUJE SA VELJOM NEVOLJOM Psi kod Sopota u plitkoj rupu OTKRILI TELO, A SKORO GODINU DANA KASNIJE, MISTERIJA JOŠ NIJE REŠENA

Podeli vest

Uskoro će godinu dana otkako je moj sin nađen mrtav, zakopan u okolini Sopota, a nije pronađen nijedan trag i niko ne zna šta se dogodilo. Sve što slušamo i gledamo o velikom hapšenju grupe Velje Nevolje liči na ono što se dogodilo mom sinu. I on je namamljen na sastanak, telo je pronađeno zakopano, a pričalo se i da je ubijen u nekoj vikendici.

Ovim rečima ispovest počinje Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina (25) čije je telo početkom prošle godine, nakon višednevne potrage porodice, slučajno pronašao meštanin kod sela Parcane u okolini Sopota.

Halabrin je mladić iz Alibunara, mesta u blizini Pančeva koje je bilo jedna od baza Velje Nevolje, a koji se družio sa nekoliko poznatih navijača. Kobnog dana, 20. marta prošle godine, krenuo je na sastanak sa prijateljem Vladimirom K. na Banjici. Telefon mu je ubrzo postao nedostupan, a kući se nije vratio. Zabrinuta porodica je njegov nestanak prijavila policiji.

Skoro dva meseca kasnije, 16. maja, psi jednog meštanina Parcana pronašli su sveže iskopanu zemlju na jednoj parceli, a kada je čovek prišao da vidi o čemu se radi, ostao je u šoku - u plitko iskopanoj rupi nalazio se telo mladića. Odmah je pozvao policiju, ali su pitanja kako je Aleksandrovo telo završilo u okolini Sopota, ko ga je ubio i zbog čega, do danas ostala bez odgovora.

PSI NA NJIVI KOD SOPOTA ISKOPALI TELO Nakon 2 meseca rešena misterija Aleksandrovog nestanka, ali se još čeka OTKRIVANJE NAJVAŽNIJE STVARI

- U nedelju sam otišla na Banjicu, da obiđem mesto na kom je viđen poslednji put. Videla sam da u blizini ima jedna prodavnica, a na njoj i sigurnosne kamere... Vratila sam se u našu policiju i pitala ih da li su pregledali snimke sa kamera, a oni su me pitali da li sam ja to tražila. Ostala sam u šoku - priča nam nesrećna žena, dodajući da je u međuvremenu saznala da je policija sedam dana nakon prijave nestanka mogla da locira telefon, ali sumnja da to nikada nije učinjeno.

Foto: ATA/Insajder/Marko Đoković

Jedna od vikendica u Ritopeku za koju se sumnja da je koristio Velja Nevolja

Slučaj ubijenog Halabrina ponovo se aktuelizovao hapšenjem Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegove grupe. Policija je počela da sakuplja delove "mozaika" kako bi stvorila jasnu sliku o tome kako je grupa funkcionisala, a informacije koje svakodnevno saznajemo, šokiraju zbog svoje monstruoznosti.

Modus operandi Belivukove grupe, kada je reč o ubistvima, bio je da žrtvu namame na sastanak sa njoj poznatom osobom, a zatim bi je stavljali u automobil i odvozili u neku od vikendica na obodu grada, kojih je policija pronašla nekoliko. Jedna od njih nalazi se u neposrednoj blizini mesta na kom je pronađeno Halabrinovo telo.

- Sećam se prvih dana dok smo još dobijali informacije sa raznih strana, do mene je došao podatak da je Aleksandar ubijen u nekoj vikendici. Posle toga mi više niko nije spominjao tu vikendicu... - objašnjava nam Mara Halabrin.

Policija je, podsećanja radi, proteklih dana pretresom različitih Belivukovih vikendica pronašla različite tragove poput krvi, tragove paljenja na zemlji, hemijska sredstva za dezinfekciju i čišćenje. Tako je jedna od teza da je Belivuk svoje žrtve dovodio u vikendice gde ih je sa saradnicima mučio i ubijao, a zatim njihove tela palio, utapao u kiselinu i zakopavao. U ponedeljak i utorak na deponiji u Vrčinu pronađene su kosti za koje se sumnja da pripadaju nekoj od Belivukovih žrtvi. Kosti su poslate na analizu kako bi bilo potvrđeno da li su ljudske i čije su.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija