• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

17.02.2021

13:25

RENATO BI DANAS NAPUNIO 30 GODINA! Potresna ispovest majke nastradalog mladića, iz pakla diskoteke Kontrast živ nije izašao

Vesti

RENATO BI DANAS NAPUNIO 30 GODINA! Potresna ispovest majke nastradalog mladića, iz pakla diskoteke Kontrast živ nije izašao

Podeli vest

Skoro devet godina prošlo je od velike tragedije 1. aprila u novosadskoj diskoteci „Kontrast, u kojoj je u požaru život izgubilo šestoro mladih ljudi. Među njima bio je i Kikinđanin Renato Vuković, koji bi danas bi napunio 30 godina. Njegova majka Snežana Vuković postavila je bolan status na Fejsbuku

- Danas bi napunio 30 godina, godina za godinom, tuga piše i briše svaku reč koja nije dovoljna za utehu. Često me pitaju mlađa deca u porodici da im pričam o tebi, pričam svaki detalj koji stane u tren sećanja i tada nastaju pismeni zadaci iza kojih zastaje dah. Pitate me kakav je bio? Bio je nežan div velike duše. Imao oči boje kupine.

Jedini jezik koji je razumeo je bio jezik ljubavi, od zla se klonio i činio samo dobro. Kada su mnogi odlazili i dolazili u naš život isključivo iz interesa i zbog sebe, on je bio tu da nas zaštiti. Sine moj, bio si samo čovek koji je sa malo godina znao mnogo.

Sanjalice moja lepa, srećan ti rođendan i tamo s anđelima . Voli te tvoja majka-napisala je Snežana i dodala - Bog da onoliko koliko možemo da nosimo, a tuga donese i osećaj velike duboke ljubavi koju osetite tada kada fizički ne možete da zagrlite-reču su koje kidaju majčinu dušu.

Dva sata posle ponoći, 1. aprila 2012. godine u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu, došlo je do požara u blizini bine usled loših elektroinstalacija, a zbog postojanja samo jednog izlaza, šestoro mladih ljudi ugušilo se od dima koji je kuljao iz prostorija toaleta na spratu.

Foto: Privatna arhiva

 

U ovoj stravičnoj tragediji, nastaloj zbog ljudske nemarnosti, živote su izgubili: Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca, najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25) i najmlađi menju njima, student Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Renato Vuković (21) iz Kikinde.

TAMARA (25) JE PRE OSAM GODINA OTIŠLA U DISKOTEKU i nikada se nije vratila! Roditelji neutešni, majčinska BOL NIKAD NE PROLAZI

Kikinđani, ali i Renatovi prijatelji i kolege, nikada ga neće zaboraviti, Savez studenata PMF-a u Novom Sadu od 2013. godine organizuje Memorijalni turnir u malom fudbalu ,,Renato Vuković”.

- Bio je uspešan student hemije, sportista, nastupao je za klub američkog fudbala „Mamuti“ iz Kikinde, bio je majstor na gitari, a pre svega dobar čovek, prijatelj i drug-kažu Renatove kolege.

Na otvaranju jednog od prethodnih turnira naglašeno je da „iz te tragedije treba naučiti da je bitno biti svestan posledica do kojih može da dovede ljudsko neznanje, ili namera da se dođe do lake zarade”.

Foto: Privatna arhiva

 
Bili smo nerazdvojni

Renatov najbolji drug i kolega bio je Nenad Popov, koji za Informer svedoči o nesreći pre devet
godina.

- Studirali smo zajedno, upoznao sam ga na prvoj godini fakulteta. Od tada smo bili nerazdvojni, učili smo zajedno, izlazili u grad, učestvovali na istom turniru koji sada nosi Renatovo ime. Ko bi mogo da pretpostavi da ćemo ime turnira da preimenujemo-kaže Popov

- Nesreća se desila u subotu na nedelju, sećam se da smo imali kolokvijum iz biohemije, a Renato je trebao da otputuje u Sremsku Mitrovicu na turnir američkog fudbala, međutim, nešto je iskrslo i ostao je u Novom Sadu.

Te večeri je izašao sa devojkom. Narednog dana kada sam saznao za tragediju, isprva sam mislio da je prvoaprilska neslana šala, ali nažalost, nije bilo tako-priča Popov.

SEDAM GODINA TUGE! Sveće i cveće na spomen obeležju stradalima u požaru u diskoteci Kontrast!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija