• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

26.02.2021

13:37

ČEKIĆEM ZADAO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT! Domaćin rođendanske žurke na bazenu, koji je napao maloletnike OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA!

Vesti

ČEKIĆEM ZADAO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT! Domaćin rođendanske žurke na bazenu, koji je napao maloletnike OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ivice M. (44) iz Niške Banje zbog pokušaja teškog ubistva jer je 29. avgusta prošle godine čekićem razbio glavu sedamnaestogodišnjem N.A. a na isti način lakše povredio njegovog vršnjaka Đ.I.

- Okrivljeni se tereti da je u Niškoj Banji u objektu sa bazenom “H2O” čiji je vlasnik, sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima, umišljajno pokušao da liši života više lica tako što je nakon kraće rasprave sa oštećenima u vezi dužine trajanja rođendanske proslave koja je bila u toku, zahtevao od njih da napuste žurku preteći da će je u suprotnom prekinuti, a zatim čekićem udario u glavu dvojicu maloletnika – navodi tužilaštvo.

Kako je utvrđeno sudsko medicinskim veštačenjem, N.A. je zadobio otvoreni utisnuti prelom krova lobanje u levom temenu - slepoočnom predelu sa izlivom krvi između tvrde i mekih moždanica i krvarenjem u području tzv. “Silvijeve jame” što je teška telesna povreda opasna po život.

- Nakon što je maloletnik pao na zemlju i izgubio svest, okrivljeni je čekićem udario i njegovog druga u glavu, nanevši mu povredu u vidu otoka tkiva poglavine iznad levog oka, sa potresom mozga koja je u vreme nastanka predstavljala laku telesnu povredu.

Foto: Informer

 

Nakon napada, udaljio se sa lica mesta u nepoznatom pravcu a bio je svestan protivpravnosti i zabranjenosti svog dela i hteo je njegovo izvršenje čime je izvršio krivično delo teško ubistvo u
pokušaju – navelo je tužilaštvo.

Kako je Informer izvestio o ovom događaju, N.A. je bio gost na proslavi osamnaestog rođendana školske drugarice kada je došlo do incidenta. Prema nalazima istrage, vlasniku bazena se nije dopalo što su se mladi koji su malo više popili, previše opustili pa je pokušao da žurku skrati.

To je dovelo do konflikta, pa je Ivica išamarao jednog tinejdžera. N.A. i dvojica njegovih drugova su pokušala da zaštite napadnutog dečaka, ali je vlasnik bazena dohvatio čekić i njime izudarao maloletnike.

Tužilaštvo je zatražilo da se okrivljenom produži pritvor koji mu je poslednji put produžen rešenjem Apelacionog suda od 18. novembra 2020. godine. Za delo koje mu se stavlja na teret Ivici M. preti kazna zatvora od najmanje deset godina do doživotne robije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija