• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

03.03.2021

13:20

NIKOM  NIJE JASNO KAKO JE DRAGUTIN UPAO U DROBILICU? Kolege u šoku nastradao je pred penziju, postoje DVA SCENARIJA JEZIVE TRAGEDIJE

Vesti

NIKOM NIJE JASNO KAKO JE DRAGUTIN UPAO U DROBILICU? Kolege u šoku nastradao je pred penziju, postoje DVA SCENARIJA JEZIVE TRAGEDIJE

Podeli vest

Stravična nesreća, druga u posednjih desetak dana koja je zadesila radnike Rudnika bakra u Majdanpeku koji posluje u sastavu Kineske kompaije ZiĐin, potresla je i unela strah u sve zaposlene u ovom kolektivu

Dragutin Repedžić (53) pomoćnik rukovaoca drobilicom, koji je tragično nastradao u prvoj smeni na Površinskom kopu, bio je stariji radnik sa dugogodišnjim radnim iskustvom. On je u ovom preduzeću proveo 44 godina radeći na ovim poslovima.

Falilo mu je još šest meseci do zaslužene penzije koju nažalost, nije uspeo da dočeka. Otuda tuga, stah i neverica još uvek vladaju među njegovim kolegama, šta se i kako desilo tokom stravičnog prepodneva.

Foto: V.J.

drobilica

Nakon izlaska na lice mesta prestavnika poslovodstva Kompanije, Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Majdanpek, pripadnika policije i istražnih sudskih organa kao i Rudarske inspekcije, kako bi se sagledale sve okolnosti pod kojima se nesreća dogodila, preciznije informacije biće poznate tek nakon obavljene obdukcije tela nastradalog radnika.

Međutim, prema prvim još uvek nezvaničnim informacijama do kojih je Informer došao, nastradali radnik Daragutin Repedžić se već dugi niz godina lečio od visokog krvnog pritiska, tako da postoji pretpostavka da mu je pri obilasku pogona u koji je krenuo sam, pozlilo i da je usled toga pao u drobilicu. Tome u prilog govori i da nisu pronađeni nikakvi tragovi ,,pružanja otpora ,, prilikom zadržavanja pri mogućem padu.

Kako smo saznali, nastradali radnik se kretao vrlo uskom putanjom, kojom do sada radnici u ovom pogonu nisu prolazili ili jesu, ali u retkim slučajevima jer se radi o vrlo nepristupačnom terenu. 

Foto: V.J.

 

Takođe se sumnja da ga je možda u ovom slučaju traka koja je u tom trenutku radila, zakačila i povukla u drobilicu ili točak od kolica koji služi za dopunjavanje bunkera za odlaganje rude, na šta ukazuju konstatovane rane od oderotina po čitavom telu.

Ipak jedino što je za sada sada izvesno, jeste da će se tačan uzrok nesreće znati nakon završene istrage. Podsećamo, ovo je druga nesreća u Rudniku bakra Majdanpek u poslednjih deset dana, koja se završila smrtnim ishodom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija